"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

להעדיף אחריות על אינטרסים מזדמנים

,עודכן

בעת שדברים אלה נכתבים אינני יודע אם הבחירות יוקדמו. בין הפרשנים והפוליטיקאים שהתייחסו לאפשרות הקדמת הבחירות, יש ביביפובים מוכרים וידועים. כאלה שהתמחו לאורך שנים באיתרוג ובהאדרת עצמם.

רוע לב ורשעות מועצמת נדרשים כדי להאשים את נתניהו בפירוק ממשלת ימין משיקולים אישיים, כשאין שרים נושאי לפיד חותרים תחתיו. כל בר דעת מבין שאת תוצאות הבחירות אי אפשר לצפות. מי כמו נתניהו יודע שאירועים המתרחשים ביום הבחירות יכולים לשנות את תוצאתן. סקרים מחמיאים מבטאים אווירה ואין ביטחון שיתממשו בקלפי. בחירות לא יכולות באמת להשפיע על החקירות, רק אולי להעצים את המוטיבציה הקיימת ממילא אצל החוקרים, לצוד את נתניהו.

פעם, לפני שנים, היה ראש ממשלה קצר מועד שניסה לשכנע את הציבור בברקים וברעמים שנתניהו סחיט ולחיץ. העמידה האיתנה שגילה נתניהו מול אובאמה וההגנה העיקשת שלו על שלמות הארץ כבר שכנעו את רוב הציבור שהוא יודע היטב לעמוד בלחצים, עמידה שהיא ביטוי לתעצומות נפש בלתי רגילות. לטובת המדינה והשמירה על הישגיה המופלאים, נתניהו לא יכול להרשות לעצמו למשול עם קואליציה שכל אחד ממרכיביה עושה את חשבונו הסקטוריאלי. אי אפשר להעלות על הדעת מצב שבו כל שר ברגע מסוים יכול להפיל ממשלה. אין ממשלה בלי אחריות קולקטיבית. ניהול ממשלה שעבור חבריה טובת המדינה היא שיקול משני הוא חוסר אחריות.

אתמול הוכח שמועצת גדולי התורה אינה גוף בעל אוטוריטה עצמאית. עובדה היא שמזכיר המועצה שולח הודעה על החלטה מבלי שחברים בכירים ידעו עליה. חברי המועצה ניזונים בעיקר מהמידע ומההערכות שנציגיהם הפוליטיים מוסרים להם. אין להם שום דרך לבחון את אמינות המידע. מכאן שיעקב ליצמן הוא שמנווט את מהלכי המועצה. אם חשוב לליצמן לשמור על שלמות הקואליציה, הוא לא צריך להסתתר מאחורי מועצת גדולי התורה. יש פשרה הוגנת שיכולה לתת מענה לסוגיית הגיוס.

ליברמן מנסה להניף את דגל החילוניות בהתמודדות עם לפיד. מבחינתו העולים מחבר המדינות הם אלקטורט חילוני מובהק. אז מה יותר אטרקטיבי מבחינתו מאשר להילחם על שוויון בנטל ולהסתתר מאחורי גבו של הרמטכ"ל או ועדה שהצבא ומשרד הביטחון הקימו לצורך בחינת הגיוס?

בהתקרב ההכרעה, התבונה והאחריות יגברו. הביטחון, השמירה על הארץ, פיתוח כלכלי מואץ ודאגה לשכבות החלשות יסיטו הצידה את האינטרסים המזדמנים של מרכיבי הקואליציה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר