"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
אחרי הטבח בסיני, אל־אקצא בסכנה

אחרי הטבח בסיני, אל־אקצא בסכנה

,עודכן

המערב עוקב בתדהמה אחרי מעשי הטבח, עריפת הראשים, האונס והרצח של אזרחים ומתפללים בידי התנועות האסלאמיות הרדיקליות. אכן, זוועות אלה - כגון תקיפת המסגד בקרבת שייח' זוויד בסיני, מצטיירות במערב כחידה מבהילה.

בפועל מדובר במודל המאפיין את פעילות התנועות האסלאמיות הקיצוניות בעולם - החל בבוקו חראם, חמאס, הג'יהאד האסלאמי ואל־קאעידה, וכלה בארגון המדינה האסלאמית (דאע"ש) - הכולל הטלת דופי אמוני ("תכּפיר") במוסלמים כ"כופרים" והשמדתם.

גם תקיפת המסגד בסיני היא בגדר חיקוי יסודי של "הנוסחה העתיקה והמנצחת". במאמרו מראשית השבוע הסביר הפרשן מחמד אסמאעיל מ"אליום אלסאבע", כי "פתוות הדם" שהתירו את מעשה הזוועה במסגד בשייח' זוויד, שבו נרצחו בדם קר יותר מ־235 מתפללים, נכללות למעשה בספריו של ההוגה האסלאמי סייד קוטוב, ממייסדי תנועת האחים המוסלמים וממולידיה של חמאס, התנועה האסלאמית בישראל ושאר תנועות ה"תכפיר" הרדיקליות.

לדברי אסמאעיל, הרצח בסיני היה פעולת חיקוי של מעשי הנביא מוחמד, שהורה להרוס, לשרוף ולהפוך לגל אשפה את מסגד אלצ'ראר בקבאא שבסמוך לאל־מדינה, שבו התכנסו מתנגדיו בשל מזימות מרידה וכפירה ("תכפיר") ופילוג וחזרה מן האסלאם ("רִדָּה").

מזווית ראייה זו - הדוקטרינה של קוטוב, שאומצה בידי הדוקטרינרים האסלאמיסטים, מתייחסת כיום למסגדים, בעיקר אלה של הווקף במצרים ובסיני, כמסתור לאויבי האסלאם שחובה לשורפם, גם אם נקמת המצרים ושארי נפגעי השבטים בסיני לא תבושש להגיע.

ואכן, מודל החיקוי העתיק לכיבוש העולם מופעל כיום בדקדקנות רצחנית על ידי ארגוני הטרור האסלאמיים במובלעותיהם השונות בערב ובמערב במסגרת "הפיתוי להתאסלם" (תרע'יב) ו"הטלת האימה" ("תרהיב"), שנועדו למטרה זו (השלטת האסלאם על העולם). הטבח במסגד הצופי בצפון סיני בוצע אף הוא על ידי אנשי דאעש, תוך יישום של מערך הלקחים האסלאמי הקדום.

במגבלות יכולתם המבצעית מול ארגוני הסיכול המדינתיים היריבים - פועלים הרדיקלים האסלאמיים, כולל אנשי התנועה האסלאמית בישראל, במגמה לחקות את המורשת הקדומה, וזו התשובה לחידה. צריך רק לקרוא את "הסירה" הנבואית (הביוגרפיה של הנביא), המתארת כיצד חיסלו אז חוליות מתנקשים את מתנגדי מוחמד בפקודתו והובאו אליו כראשים כרותים, כיצד נאנסו השבויות, ילדים נמכרו לעבדות ויריבים ו"בוגדים" (כמו יהודי ח'ייבר) חוסלו ונקברו בקברי המונים, בעוד בתי התפילה של "הכופרים" נותצו.

הפגיעה והרצח ההמוני במסגד שייח' זוויד בסיני, כמו במסגד אלצ'ראר ההיסטורי, בוצעה בשל היותו צופי "אחמדי" "כופר" ה"משתף פעולה" עם שלטונות מצרים - והרי לכם מתכון לרצח המונים, הנתמך בזדוניות בידי קטאר, איראן וטורקיה - שבשטחה מזייפים דרכונים לנמלטי דאעש המגיעים לאירופה ולסיני. על רקע רצחנות זו נשמעות טענות ראאד סלאח מהתנועה האסלאמית על מזימות היהודים לפגוע במסגד אל־אקצא מגוחכות, אך גם מדאיגות. דווקא לפי האידיאולוגיה של סלאח וזוועות חבריו ייתכן שדווקא הוא ואנשיו יפגעו באל־אקצא ויהרגו במתפלליו, בטענה כי יש בו "כופרים", וכך יקוששו במניפולציה שכזו מלחמת דת נגד ישראל.

ד"ר ברקו הוא מזרחן ואיש מודיעין

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.