"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נשף המסיכות של חמאס

,עודכן

עשר שנים נדרשו לחמאס כדי להרוס לגמרי את רצועת עזה ולהוכיח לכל כי אינו יכול ואינו ראוי לשלוט בתושביה. עשור שנים לאחר שהארגון השתלט בכוח על הרצועה שלטונו קורס, אבל מה שחשוב יותר, מצבם של תושבי עזה מעולם לא היה גרוע יותר. האבטלה והעוני גואים, רמת החיים בנסיגה, התשתיות קורסות, ורק בתחום אחד נרשמת התקדמות מתמדת - חפירת מנהרות על הגבול עם ישראל והגדלת ארסנל הטילים שבידי חמאס.

את הפתרון למצוקה מחפש חמאס ראשית דבר בטהרן, שאל חיקה החם הוא מנסה לשוב לאחר נתק של כמה שנים. מהפכות "האביב הערבי" במצרים ובסוריה הרחיקו אותו מאיראן וקירבו אותו לטורקיה ואף לקטאר. אלא שמדינות סוניות אלו הכזיבו ויכולתן לסייע לארגון היתה ונותרה מוגבלת. נשק וכסף בלא חשבון יכול חמאס לקבל רק מידי האיראנים גם אם לשם כך הוא נדרש לתפנית חדה בעמדותיו. למשל, בכל האמור במורדים בסוריה, שבהם תמך לאורך השנים בשל הצבע האסלאמי שעטו עליהם.

אבל בה בעת פועל חמאס גם לשפר את יחסיו עם הרשות הפלשתינית, וליתר דיוק - להפוך את הרשות למגן אנושי בעבורו שינציח את שליטתו ברצועה. במסגרת זו הכריזו מנהיגיו על פירוק "ממשלת חמאס" שפעלה בעזה, והוא נכון למסור את מפתחות הרצועה לממשלת האחדות הלאומית ברמאללה. אלא שמדובר בהעמדת פנים, שהרי חמאס אינו נכון באמת לוותר על כוחו ולא יניח, למשל, לכוחות ביטחון מהגדה להתפרס ברצועה. תחת זאת הוא יאפשר לממשלת הרשות ולאבו מאזן לפתור את משבר החשמל ברצועה ולנסות לשפר את המצב הכלכלי של תושביה, אך זאת, תוך כדי שחמאס נותר בעל הדעה ונושא הנשק היחיד ברצועה.

בכך מבקש חמאס לחקות את המודל הלבנוני, שלפיו ללבנון יש ממשלה המקיימת קשרים עם העולם ומופקדת על רווחת האוכלוסייה ועל קידום הכלכלה, שעה שחיזבאללה ממקד עצמו בבניין כוחו הצבאי ואינו נושא באחריות ממשלית לגורלה של לבנון. זוהי פרקטיקה נוחה, שהרי ממשלת לבנון מעניקה הגנה לחיזבאללה ובעיקר פוטרת אותו מכל אחריות בפני האוכלוסייה הלבנונית למעשיו.

לכאורה לאבו מאזן יש סיבות להיות מרוצה, שהרי הלחץ הכלכלי והסנקציות שהטיל על ממשל חמאס בעזה נשא פירות. גם המצרים שבעי רצון וממשיכים לקדם פיוס פלשתיני, בתקווה שזה יאפשר להם להמליך על הרצועה ואולי גם בגדה את בן חסותם, מוחמד דחלאן. אבל בלא ספק המרוויח הגדול הוא ארגון חמאס, העתיד לוותר על אחריות שלטונית בתחומי כלכלה ורווחה, שבהם ממילא לא היה לו מעולם עניין, תמורת מעטפת הגנה של הרשות ואולי גם של מצרים, אבל זאת תוך כדי שהוא ממשיך לשלוט ברצועה ביד רמה.

המשחק של חמאס ברור, אבל בחירתו במהלך דו־ראשי של פיוס עם הרשות הפלשתינית והתקרבות לאיראן מציבה אתגר לישראל. במהלך מבצע צוק איתן הניחה ישראל לחמאס להישאר בשלטון ברצועה משום שסברה כי הדבר יטיל עליו ריסונים ומגבלות. אלא שעתה מבקש חמאס להתנער ממגבלות אלו ובכך ליטול מישראל את מנופי הלחץ שלה מולו. את זאת אסור לישראל להרשות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר