"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לא בליגה של הגדולים

,עודכן

1ניתוח המשחק מול ברצלונה חייב להתחיל מההחלטה השגויה של הנהלת מכבי תל אביב להקדים את ההתמודדות ליום רביעי ושעה מוקדמת (19:45), כששליש מההיכל עוד נאבק בפקקים המטורפים של מרכז העיר בעידן בניית הרכבת הקלה.

במחלקת הכדורסל החליטו להיעתר לפניית אוהדי הכדורגל של הקבוצה שתשחק הערב מול אלקמאר. משחק בין שתיים מאימפריות הכדורסל הגדולות ביבשת מוקדם לטובת אלקמאר? הרי מסורתית יום חמישי בתשע בערב זה מכבי ת"א באירופה, אז לוותר על זה לטובת הליגה האירופית בכדורגל?

שנית, למכבי היו רק 45.5 שעות להתאושש מהדרבי ולעלות למשחק רביעי בתוך שבוע. האם לא היה ראוי ליום מנוחה נוסף לשחקנים כדי שלא נשמע בסיום את רמי הדר מתרץ: "היינו ריקים מאנרגיות" (ואיך בדיוק ריקים, שהרי סילי וסמית' לא שיחקו בדרבי)? למה לא להקשות קצת על ברצלונה שהיתה חושבת על הקלאסיקו הצפוי לה ביום ראשון? חוץ מזה, מישהו בהנהלת מכבי שכח שזו היתה שעת היורוקאפ לפני שנה בהפסדים לקאזאן וניז'ני.

2אבל לא בגלל הקדמת המפגש הובסו אתמול הצהובים במשחקם הגרוע ביותר העונה ונחתו למציאות אחרי אופוריית החלפת המאמן. כן, הובסה, כי ברצלונה בהרכב שכזה, זה בקושי חימקי של העונה שעברה, ומכבי על ספסלה ושחקניה לא בליגה של הגדולים. אתמול ראינו את ההבדל בין קבוצה עם משמעת קבוצתית טקטית שבה לשחקן אחד, ענק, טייריס רייס, יש חופש פעולה, לבין קבוצה שבה יש רק חופש.

מכבי תל אביב לא מצליחה למצוא את האיזון וממהרת לוותר על משחק קבוצתו לטובת אחד על אחד של ווימס וגאודלוק. אז בדרבי בלי הגנה מנגד זה קל, אבל מול שומרים קשוחים וגבוהים כמו קופונן ואולסון וקבוצה שבאה מוכנה מאוד והובילה אותה לצד הנגדי לחסימה, למכבי לא היו פתרונות.

3מכבי ת"א הפסידה את המשחק בתחילת הרבע השני. ברצוקאס שלח את רייס לחמש דקות מנוחה וברצלונה העמידה הרכב עם שחקן מברצלונה ב' (סנה), שבימים כתיקונם מכבי היתה מתנפלת עליו וסוגרת עניין. אבל הצהובים איפשרו לברצלונה להניע כדור ולזרוק לסל ושם שוב זעקה בעיית הריבאונד. רק בפברואר האחרון סירבו במכבי להחתים את ג'ואי דורסי ושבעה כדורים חוזרים שלו בהתקפה על צירבס ואייברסון, ובהיעדרו של פורוורד ריבאונדר ופיזי, שמרו את ברצלונה במשחק - עד שרייס חזר ממנוחתו והשתלט עליו.

לפחות הוא גרם לאנשים שהביאו אותו בזמנו למכבי לחייך קצת בזווית הפה. פעם עוד ידעו להנחית כאן מציאות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אלי סהר

מסקר את הכדורסל הישראלי והאירופי וכותב טורי דעה. בתחום התקשורת מ-1990, בין השאר בעיתון "חדשות", "הארץ" ו"מקור ראשון". הצטרף ל"ישראל היום" ב-2007. בוגר בית הספר למאמנים במכון וינגייט. נשוי + 3. "רלף קליין ז"ל הוא המרואיין החביב עליי במהלך הקריירה כולה. איש שמסמל את תקומת עם ישראל מחורבות השואה לעצמאותו"

כדאילהכיר