ארז אוכלת יושביה | היום

ארז אוכלת יושביה

1. יותר מכל, הפיטורים של ארז אדלשטיין הם ניסיון לעשות החייאה מלאכותית במכביזם שנקבר תחת הפיינל פור, הבחירות המקצועיות הכושלות, המחסור בישראלים שוברי שוויון ותחלופת מאמנים שנבעה מחוסר כיוון מקצועי. זה טוב לכדורסל הישראלי אבל רע למי שמאמן את מכבי. מכבי לא באמת יודעת מה היא רוצה, ומסתפקת בלדעת מה היא לא רוצה: מאמן שלא מספק ביטחון למערכת, אנדרדוגיות בכיינית כדרך חיים, הקטנת ציפיות, מחיאות כפיים אחרי הפסדים. מכבי התעוררה בשישי בבוקר דומה מדי להפועל.

2. הדבר הכי מאכזב בפיטורים האלה הוא שאדלשטיין כרה לעצמו את הבור. השיחה שיזם בחדר ההלבשה לאחר ההתבטאויות השערורייתיות של השחקנים לאחר ההפסד לריאל מדריד היתה טעות טקטית והיכנעות לאופי שלו, שעומד על כל אות. הרי הוא לא היה מפוטר בגלל ההפסד. 

כולנו הופתענו בערב החג. חשבנו שהקפריזיות הניהולית נרגעה, שהיא חטפה מספיק. אבל לאחר השיחה הזו אדלשטיין לא הותיר להם ברירה. הוא לא איבד את חדר ההלבשה, אלא עשה בו פיגוע התאבדות. נזיפה בשחקן מול כולם צריכה להגיע מעמדת כוח, שאותה אדלשטיין עדיין לא הרוויח והגיע לשיחה הזו ללא כדורים בקנה. הטיפול בווימס היה צריך להיות באחד על אחד - לקחת אותו לארוחה, ולנסות להעביר אותו לצד שלך. לאחר שהשחקן פתח עליו את שערי הגיהינום, אדלשטיין חייב להעמיד אותו במקום כי העיניים של שאר השחקנים, שלחלקם הגדול גם ככה יש עליו בטן מלאה, מביטות בו. המאמן, על פי הדיווחים, בחר לשתוק. ואת השתיקה הזו שמעו בהנהלה כחולשה שאיתה לא ניתן להוביל קבוצה ביורוליג. 

3. השיקולים של רמי הדר ברורים: אם הוא מתפטר הוא נפגע כלכלית. הסיכוי שיחזור לעמדה הבכירה בכדורסל הישראלי קלושים עד אפסיים, היחסים שלו עם אדלשטיין ייהרסו והוא יחטוף קצת בתקשורת מהאשראם של הג'ינג'י. גם אם ההנהלה מחפשת מחליף, יש לו חלון הזדמנויות לנצל את הזעזוע לטובתו, עם שחקנים שיודעים שעכשיו אי אפשר להאשים את המאמן. מקסימום יפסיד את האליפות ביוני וילך הביתה. עדיף מאשר ללכת הביתה עכשיו. במדד הפלוס/מינוס זה פלוס גדול.

4. כששמעון מזרחי דיבר על הפיטורים, היה קשה להימנע מתחושת הסיפוק והנקמה על ההפסדים בדרבי, במיוחד ההוא ב־25 הפרש. לכן כשהיו"ר דורש ש־20 הפרש יהפכו ל־30, אין סיבה שפיטורים לאחר חצות לא יפורסמו ב־02:27 בבוקר. כי אין שעה רעה לנקמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר