"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מכבי חיפה מאכזבת, מכבי ראשל"צ מרשימה

,עודכן

1מכבי חיפה היא האכזבה הגדולה של הפלייאוף עד עכשיו. באמצע חודש פברואר היא נחשבה לקבוצה הטובה בליגה אחרי שניצחה את הפועל ירושלים פעמיים בארנה והביסה את מכבי ת"א ב־35 הפרש. הכתירו אותה כקבוצה הכי מאומנת בליגה והקבוצה היחידה בליגה שהגנה זו שיטה ולא המלצה.

אך מאז קבוצתו של רמי הדר הפסידה שבע פעמים ובעיקר יצאה מהאיזון. עם כל הכבוד להגנה וללחץ של חיפה, היא נראית רע מאוד בהתקפה כבר תקופה ארוכה. הכלים המוגבלים שלה בעמדה הזו הובילו את הקבוצה לשחק התקפות ארוכות, כאשר גרגורי ורגאס בודק כל משחק את נפח הכדור. דווקא בהתקפות ארוכות באה לידי ביטוי העובדה שאין לחיפה מי שייצר לה סלים. בלא מעט משחקים היא נקלעת לפיגור דו ספרתי ולעיתים נחלצת בזכות דקות של לחץ הגנתי. גם אמש היא הצליחה לחזור עד 70:67, חמש דקות לסיום, ואז שריקה לעבירה רביעית (גבולית) בהתקפה נגד רג'ינלד באקנר הוציאה אותו ואת חיפה מהמשחק. שוב חיפה נעצרה על איזור ה־70 נקודות, ועם זה בליגה שלנו (ובכל ליגה כמעט) אי אפשר לנצח.

2אריק שיבק הצליח להחיות את מכבי ראשל"צ. ההחלטה שלו להציב את טוני יאנגר בחמישייה על חשבון ניצן חנוכי ריווחה את משחק ההתקפה והפכה את ראשל"צ לקבוצת קליעה טובה יותר. במשחק הראשון חמש שלשות של מארק ליונס הובילו ל־8 מ־18 ואתמול זה כבר טיפס ל־11 מ־22 (50 אחוזים). השילוב של אבי בן שימול מוריד לחץ מליונס וראשל"צ הזכירה אתמול את הקבוצה שרצה כאן היטב עד תחילת 2016.

3בני בהרצליה היו בטוחים שינצחו את מכבי ת"א אמש והתחושה הזאת התגברה כשהצהובים התייצבו גם בלי איתי שגב. אבל מכבי ת"א מסורתית טובה יותר במשחק השני בחוץ, שם היא מגיעה חדה יותר. לפני שנה נס ציונה החמיצה ניצחון במשחק הראשון ביד אליהו והובסה בשני, כי הלחץ היה עלייה ואז רמת הטעויות עולה. הבעיה של מכבי ת"א שאם הסידרה תסתיים ביום חמישי, יהיו 11 ימי אימון עד הפיינל פור ובאימונים השנה כל הזמן השחקנים שלה נפצעים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אלי סהר

מסקר את הכדורסל הישראלי והאירופי וכותב טורי דעה. בתחום התקשורת מ-1990, בין השאר בעיתון "חדשות", "הארץ" ו"מקור ראשון". הצטרף ל"ישראל היום" ב-2007. בוגר בית הספר למאמנים במכון וינגייט. נשוי + 3. "רלף קליין ז"ל הוא המרואיין החביב עליי במהלך הקריירה כולה. איש שמסמל את תקומת עם ישראל מחורבות השואה לעצמאותו"

כדאילהכיר