"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אסור לאפשר לאדם שהורשע לשבת בממשלה

,עודכן

אמנם מנוע אני מלדון בחשדות החדשים שנבדקים כנגד דרעי. אבל אני לא מנוע מלהתייחס לביזיון שבכך שאדם שהורשע בעבירות חמורות כנגד הציבור ובראשן עבירת השוחד, יושב בשולחן הממשלה ובראש המשרד בו כיהן כשביצע את אותן עבירות.

כמעט 26 שנים חלפו מאז שהקמנו את התנועה למען איכות השלטון בישראל, 26 שנים בהן אנו נאבקים למען תרבות שלטונית ראויה, למען מינהל תקין וכנגד תופעות של שחיתות, בזבוז וגזלת כספי ונכסי הציבור ופגיעה בשלטון החוק ובדמוקרטיה.

במקביל קרוב ל 26 שנים חלפו מאז נפתחה החקירה הפלילית הראשונה כנגד אריה דרעי. 26 שנים בהן עשה הכל כדי לפגוע בהליך הפלילי, במערכת אכיפת החוק ובמעמדו של בית המשפט עצמו. הוא מעולם לא לקח אחריות על מעשיו, מעולם לא הביע חרטה פומבית, מעולם לא פעל לתקן את עומק השבר שגרם בין תומכיו לבין מערכת המשפט והצדק בישראל, ולמרות זאת הוא שב אל שולחן הממשלה, כמנצח שהביס את שלטון החוק, השחיתות קראה תגר על ערכי טוהר ותקינות ויכלה להם.

בשנת 1993 הגישה התנועה עתירה להדחת דרעי מהממשלה, לאחר שהוגש כתב אישום חמור כנגדו. פסק הדין בעתירה יצר נורמה ראויה ומתבקשת מאליה, כי שר שהוגש נגדו כתב אישום פלילי – יפנה את כסאו ולא יכתים את הממשלה בכהונתו. אכן במהלך השנים נורמה זו נטמעה היטב, ובינתיים דרעי הורשע, ישב בכלא, השתחרר (מצא את הזמן להפוך לאיל נדל"ן מקומי) ו... חזר לחיים הפוליטיים. בה בעת שאם היה מורשע בעבירות, ביטחון, אלימות או מין, אף אחד לא היה מעלה על דעתו לאפשר לו לכהן כחבר כנסת וכשר ואף להופיע בציבור (מישהו מסוגל לדמיין את קצב שב לבית הנשיא או אף ללשכת שר התיירות?!).

חבריו של דרעי לשולחן הממשלה מעלימים עין או מתייחסים לעבירות שחיתות חמורות כעבירות חברמניות ונסבלות. רבים מציבור בוחריו של דרעי שבויים בקונספציה, או יש לומר קונספירציה, לפיה דרעי זכאי ונרדף על ידי מערכת אכיפת החוק ולכן רואים בו מרטיר הראוי לתמיכתם. וכך זכינו במדינת ישראל לשר שהינו עבריין מורשע בשוחד.

לצערנו העתירה שהגשנו כנגד מינויו של דרכי כשר הכלכלה נדחתה, תוך הגדרת המינוי כמצוי "על גבול מתחם הסבירות". עתירה שנייה שהגשנו כנגד חזרתו למקום הפשע ומינויו כשר הפנים, בה טענו כי עשינו צעד נוסף מחוץ לאותו המתחם, תלויה ועומדת.

בין אם הפרשה החדשה המונחת לפתחו של דרעי תסתיים בהרשעה נוספת ובין אם בסגירת התיק, אין מקומו בכנסת ובממשלה. לציבור בישראל זכות ששלוחים נאמנים ינהלו את כספו וישפיעו ועל עתידו. אנו נמשיך להיאבק להרחיק עבריינים מורשעים מרשויות השלטון ומעמדות כוח השולטות על נכסי הציבור. ומאמינים אנו כי סופם של ערכי הטוהר והתקינות להביס את השחיתות השלטונית בישראל.

הכותב הוא הוא עורך דין, מייסד ויושב ראש של התנועה למען איכות השלטון בישראל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר