"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אנו חייבים לחייל את מידת היושר

,עודכן

התבלבלנו והגזמנו. עוד בטרם הספקנו למצמץ ולהבין את שעינינו רואות בצילומי הירי במחבל השוכב בשערי חברון, הלבשנו את החייל היורה מחטיבת כפיר במדי אסיר והאשמנו אותו ברצח ובפגיעה בערכי צה"ל. אחרי כל מה שקרה בימים האחרונים - האם יש עדיין מי מאיתנו החושבים כי יזכה למשפט הוגן? פתאום הדמות השוכבת על הרצפה, זו שבאה מתוך תאוות רצח לפגע בנו - באזרחים, בילדים, בחיילים - היא דמות הגיבור הטרגי.

הזיכרון שלנו קצר. בחצי השנה שחלפה ראינו לא פעם מחבל שלכאורה נוטרל, מתרומם ומנסה להמשיך לפגע בנו. אם זה היה המקרה, החייל האלמוני מחטיבת כפיר היה היום גיבור לאומי.

אני לא הסניגור של הלוחם, אך יש בי אותה מידת יושר הנדרשת מכל אחד מאיתנו, אשר מחייבת לנסות לעמוד במקומו של אותו חייל ולשאול את עצמנו מה היינו עושים במקומו, שש דקות אחרי שאותו מחבל דקר חייל בסמוך אליו.

מי מאיתנו יודע מה עבר במוחו של אותו חייל, אשר ראה לפתע את המחבל המנוטרל זז? מי מאיתנו יודע מה עבר על החייל הצעיר הזה לפני שהוקפץ לזירת האירוע? כל אלה אולי לא מצדיקים את הירי שבוצע, אך מכאן ועד למשפט השדה המתוקשר שבוצע הדרך ארוכה.

המהירות שבה הופצו התמונות, ולא פחות מכך מהירות התגובות המאשימות, לא רק שאינן הוגנות, הן נותנות בידי כל חורשי רעתנו ומבקשי נפשנו קרדום לערער בו את צדקת דרכנו ואת זכותנו להגן על עצמנו. ההלקאה העצמית אולי נראית טוב על מסכי הטלוויזיה של הגויים, אך באותה עת היא מוסיפה רוח למפרשי המוטיבציה של המחבלים ושל אלה המבקשים להדביק לנו תווית של תליינים המוציאים להורג ללא סיבה.

• • •

נכון היו עושים כל אלה שמיהרו להצטדק ולהתנער מאחריות, אילו היו משאירים בידי מפקדיו הישירים של החייל את האחריות לתחקר את האירוע, להבין את המצב ולהחליט מה, אם בכלל, עונשו של החייל ומה חלקם שלהם - כל זאת בלי לפגוע בדבקות במשימה ובטוהר הנשק.

החיילים והמפקדים האלה מגינים עלינו בגופם. מן הראוי שניתן בידם את הזכות והחובה לבדוק את האירוע וליישם לקחים החל ממחר בבוקר. אין לנו ברירה אחרת, אלא להמשיך לסמוך על המפקדים שינחילו לחייליהם את ערכי היסוד של צה״"ל, ולא להשאיר משימה חשובה זו בידי הארגונים "בצלם" ו"שוברים שתיקה"! אם לא נדע להגן על חיילינו גם כשהם טועים וראויים לעונש, לא יהיה מי שיגן עלינו, לא יהיה מי שיסתער בשעת הצורך לנוכח הסכנות שעוד אורבות לנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר