ועדת האיתור צריכה לחשוב על חזן
1. עם יד על הלב, לפני שריקת הפתיחה של המשחק חששתי מתבוסה צורבת. המאמן הזמני, אלון חזן, הציב הרכב סופר־התקפי מול נבחרת שכוללת שחקנים מהטופ של הכדורגל האירופי. מודריץ', מנדז'וקיץ, לוברן ואחרים הם שחקנים נהדרים, ולעלות מולם במגרש הקשה הזה עם ארבעה שחקני התקפה טבעיים היה סוג של הימור.
לאחר שהקרואטים עלו ליתרון מוקדם חששתי שזו הולכת להיות תבוסה מהדהדת, אבל לשמחתי התבדיתי. מתי ראיתם בפעם האחרונה חלק התקפי שכולל שחקנים כמו בוזגלו וטל בן חיים באגפים ומונאס דאבור ותומר חמד במרכז ההתקפה? זאת ועוד, בקישור האחורי הוצבו ניר ביטון ורועי קהת, שני שחקנים שיש להם אוריינטציה התקפית והם לא גרזנים שרק יודעים לתקל ולהרוס התקפות של היריבה.
במחצית הראשונה היה יתרון קרואטי ברור, אבל ראיתי הרבה דברים טובים בנבחרת ושחקנים גילו יכולת טובה, בעיקר במחצית השנייה. הכניסה של אלמוג כהן ייצבה את הקישור הישראלי והוא הוכיח שיש לו מקום בנבחרת ישראל. ניר ביטון, שקיבל את סרט הקפטן, היה בין הבולטים בנבחרת והמשיך את היכולת הטובה שהציג בשלהי הקמפיין האחרון של אלי גוטמן.
כל החוליה הקדמית ייצרה לא מעט מצבים, ונבחרת ישראל לא היתה בשר תותחים. היו הרבה דקות טובות של כדורגל והרבה מצבים שרק בנס לא הפכו לשערים. גם במחצית השנייה איתן טיבי הגיע לשלושה מצבים בטוחים ועד עכשיו לא ברור כיצד הוא החמיץ. בסך הכל בנבחרת הישראלית המטרה היתה הקניית ניסיון בינלאומי במגרש לא פשוט.
2. בדרך כלל אני מבקר את הנבחרת, אבל היום ראינו דקות מצוינות. אם הייתי היום בוועדת האיתור הייתי בוחר בחזן עם מאמן נוסף לצוות אימון לנבחרת לקראת הקמפיין הקרוב של מוקדמות מונדיאל 2018. המינוי הזמני שלו הוא לא מקצועי. את ההתאחדות לכדורגל מנהל כרגע אדם שבסופו של דבר הוא פקיד שהגיע מההסתדרות וזה נראה לא טוב. נבחרת לאומית, גם כשמדובר במשחק ידידות, צריכה לצאת עם מאמן קבוע ולא עם מאמן זמני.
3. אין טוב בלי רע. חזן גם עשה טעויות קטנות בכל הקשור לחילופים. אם כבר החלטת להחזיר את יוסי בניון לסגל אחרי תקופה כל כך ארוכה שהוא לא ראה את המדים הלאומיים, היה ראוי לתת לו יותר מ־13 דקות בסיום המשחק. זה נכון גם לגבי אליניב ברדה וגם לגבי השוער דודו גורש. הוא השוער הטוב והיציב ביותר בליגה לאורך העונה, יותר מבוריס קליימן, והוא היה צריך לקבל דקות משחק. הוא הדין גם לגבי עמדת המגן השמאלי, שאוישה על ידי טאלב טוואטחה למרות היכולת הלא טובה שהוא מציג במכבי חיפה. אופיר דוידזדה היה צריך לפתוח לאור היכולת המצוינת שהוא מגלה לאורך כל העונה בהפועל ב"ש. למרות הטעויות האלה אפשר לסלוח לו כי בשורה התחתונה הנבחרת שיחקה טוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו