"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

זו מטרת הציונות: בית ליהודים

,עודכן

שני סיפורי שיבה לארץ שהתרחשו ביומיים האחרונים יכולים לשמש משל לחלק מסיפורה המורכב אך המופלא של מדינת ישראל: השיבה הראשונה והטרגית יותר היא של שלושת הנרצחים, וכן הפצועים, בפיגוע באיסטנבול. השיבה השנייה אך המשמחת היא עלייתם של 19 מיהודי תימן, שהגיעו למדינה שהבטיחה ומקיימת את אשר נכתב במגילת היסוד שלה: "תהא פתוחה לעלייה יהודית ולקיבוץ גלויות".

מדובר בשתי שיבות הסותרות, לכאורה, האחת את האחרת, אך במידה רבה משלימות זו לזו, משום שבסופו של דבר התחנה הסופית, לטוב ולרע, היא כאן - בארצנו הקטנה - ולא בשום מקום אחר. לא זו אף זו, העלייה של אותם עולים מתימן סותרת את המטרה של אלו שמבקשים לפגוע בישראלים.

חשוב להדגיש: התנועה הציונית נוסדה באירופה על ידי יהודים שהושפעו מרעיונות מערביים, אך הרעיון הנעלה שלה היה להבטיח את עתידם של כל היהודים באשר הם. לא נשכח: היו שנים שבהן הנהגת המדינה נהגה ביחס של איפה ואיפה כלפי העולים מארצות ערב, ובייחוד כלפי העולים מתימן. אך גם לא נשכח שבמאזן היסטורי סיפור העלייה בכלל וסיפור העלייה מתימן לישראל בכלל הם סיפור מופלאים.

על פי הידוע, יהודים הגיעו לתימן לאחר חורבן בית ראשון. מה שהיה במשך שנים פחות ידוע הוא שיהודי תימן, כמו שאר יהדות ארצות ערב, נרדפו בצורה פראית לאורך תקופות שונות בהיסטוריה ונאלצו לשמר את הדת היהודית בדרך לא דרך. מרתק לקרוא את "איגרת תימן" של הרמב"ם, שנשלחה על ידיו בשנת 1173 ובה עודד את יהודי המקום וביקש מהם לא להתייאש ולהחזיק מעמד. ובכלל, ליהדות תימן מורשת מפוארת שראוי ללמוד ממנה. די, למשל, אם נקרא על מורשת רבי שלום שבזי על מנת להבין את עושרה הרוחני של הקהילה.

הקשר של יהודי תימן לארץ היה שריר וקיים באלפיים השנים האחרונות. ב־1881 (תרמ"ב) החל גל העלייה הראשון לארץ, הקרוי "עליית אעלה בתמר". בהמשך עלו עוד ועוד יהודים מתימן לארץ, אך גל העלייה העיקרי הגיע לישראל בשנים 1951-1949 במבצע "מרבד הקסמים". מאז נותרו עוד קבוצות יהודים, אשר חלקן עלו לכאן טיפין־טיפין. המבצע האחרון יחתום גל עלייה של השנים האחרונות, שבמהלכו עלו לארץ יותר מ־200 עולים.

העלייה האחרונה מתימן, כמו מארצות לא דמוקרטיות אחרות, היא מיוחדת מאוד. אם קשה להביא עולים ממדינות המערב, קשה במיוחד להבריח יהודים ממקומות דוגמת תימן, וזה מה שהופך את המבצע שהנהיגה הסוכנות היהודית למבצע בטעם מתוק. מאוד סימבולי שנתן שרנסקי - שנרדף בעבר בבריה"מ ועתה הוא חופשי בישראל - עומד בראש ארגון שמביא יהודים שנרדפו בתימן ועתה יהיו חופשיים בדיוק כמוהו. אין תמה שגם יו"ר הסוכנות שרנסקי וגם 19 העולים מתימן הגיעו לכאן. הדבר נובע לא רק מהקשר ההיסטורי שלהם למקום, אלא גם הודות למאמצים שעושה המדינה להביאם. כולם שבו סופית הביתה.

הכותב הוא מנהל אגף הסברה וקשרי חוץ של תנועת הליכוד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אלי ורד חזן

מנהל אגף ההסברה וקשרי חוץ של הליכוד

כדאילהכיר