"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האפשרויות של אובאמה

,עודכן

על פי כמה סימנים, מישהו התעורר בוושינגטון, והבין כי אין זה פשוט כל כך לסיים את כהונתו בבית הלבן מבלי להזיז דבר בסכסוך הארוך ביותר מאז מלחמת העולם השנייה - בין ישראל לפלשתינים. אם אובאמה מתכוון לנצל באופן אינטנסיבי את עשרת החודשים שנותרו לו בתפקיד, הוא יוכל, עדיין, לקבע עובדות לעתיד לבוא, גם ללא אישורו של הקונגרס העוין לו. כך, למשל, יוכל לאפשר (על ידי אי הטלת וטו) העברת החלטה במועצת הביטחון של האו"ם, אשר תעצב את עקרונות ההסכם הישראלי־פלשתיני לעתיד לבוא, והוא יוכל - כמובן - לשאת נאום מכונן ולהציג את מדיניות ארה"ב בהקשר זה.

אם אובאמה ירצה לגעת, שוב, בסכסוך שלנו לפני הבחירות בארה"ב בנובמבר הקרוב, יהיה עליו להביא בחשבון את האינטרס המפלגתי ולהיזהר ממעשה העלול להרחיק בוחרים. פירוש הדבר הוא שניצול בימת עצרת האו"ם בספטמבר, או אירוע אחר (כמו חתימה אפשרית על הסכם להגדלת הסיוע הביטחוני לישראל לפני נובמבר), יחייב אותו למידה גדולה יותר של שמרנות. אם, לעומת זאת, יחליט לנצל את שלושה החודשים שבין הבחירות לבין סיום תפקידו ב־20 בינואר 2017, יוכל להרשות לעצמו מרחב פעולה נועז יותר.

אני מאמין כי בכל מהלך כזה תשרה ברכה, וכי יציאה מן הסימטה שאליה נקלענו היא אינטרס לאומי ישראלי מובהק. גם החלטות או נאומים יש בהם כדי להשפיע, ואם אובאמה יסתפק בהם - מוטב מכלום. אך יש בידיו אפשרות לעשות מעבר לכך. הוא יכול לערוך בדיקה שתוצאתה תהיה הבנה מצידו באשר למה ששני הצדדים מוכנים לעשות מייד, ולאחר שיבין - לנסות ולעודד אותם לעשות קצת יותר מכך.

לא. הוא איננו צריך לפתוח במו"מ פומבי עם דגלים, לחיצות ידיים ותקתוקי מצלמות. ארה"ב מסוגלת להוביל מהלך חשאי, ללא תנאים מוקדמים, אם על ידי שליח שייפגש עם שני הצדדים ואם באמצעות פגישה בדרג של נושאים ונותנים, בבסיס צבאי שאינו מרוחק מדי מוושינגטון.

המהלך הזה עשוי להצביע על נכונות הצדדים להסכים למימוש השלב האחרון של ההיערכות הישראלית מחדש, שעדיין לא בוצע בהסכם הביניים, ולהרחיב את השטח הנתון לשלטון הפלשתיני העצמי, וכן על נכונות הצדדים לממש את מחויבותם ל"מפת הדרכים" מ־2002 ולהקים מייד מדינה פלשתינית בגבולות זמניים, שעל מיקומם יקיימו הצדדים מו"מ קצר ככל האפשר, ולחלופין - לנקוט צעדים חד־צדדיים משמעותיים, ללא הסכם בשלב זה.

ייתכן, כמובן, שהבדיקה תעלה ששום מהלך איננו מעשי כרגע, ואז יהיה אפשר לפנות למהלכים הצהרתיים. מהלך אמריקני מעשי עדיף על הסתפקות בנאום או באי הטלת וטו. מהלך אמריקני הצהרתי עדיף בהרבה על הרמת ידיים נשיאותית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר