"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ביטול החוק - נזק חברתי

,עודכן

מירי רגב תלתה אתמול את החלטתה לפעול לביטול חוק הספרים באצטלה חברתית. אלא שאם שרת התרבות תחתור להשיב את הגלגל לימים שקדמו לחוק, היא תגרום נזק חברתי עצום. הקוראים, הסופרים, המו"לים וחנויות הספרים הפרטיות - יפסידו. בעלי ההון - ירוויחו.

"חוק הספרים החטיא את מטרתו - מחירי הספרים עלו ופגעו באזרח", אמרה רגב. זו אמירה תלושה מן המציאות. בתקופה שקדמה לחוק, צומת ספרים וסטימצקי הכריחו אותנו לשלוף שטר של 100 שקלים - לא פחות - שעבורו קיבלנו ארבעה ספרים. אם רצינו לרכוש ספר בודד, נאלצנו לשלם את המחיר הקטלוגי המופרך שהומצא לו: בין 80 ל־90 שקלים. התפיסה של ספר ב־25 שקלים (4 ב־100), התקיימה רק כסלוגן שיווקי. בפועל, איש לא שילם מעולם 25 שקלים עבור ספר חדש.

מאז אישור החוק בפברואר 2014, המחיר הקטלוגי של ספרים חדשים התייצב על

70-55 שקלים. בנוסף, מבצעי ה"4 ב־100" עדיין מתקיימים - אך מציעים ספרים בני שנה וחצי ויותר. והאם קלאסיקות ספרותיות בנות מאות שנים אינן פועמות עדיין בקרבנו?

בהציגה נתונים שגויים, משרתת מירי רגב את התפיסה הכמותית של התרבות - זו שהסוחרים דואגים לתחזק. אבל אמנים אינם סוחרים, ותרבות לא נמדדת במשקלה, אלא באיכותה. לא יקרה אסון אם נרכוש ספר אחד בלבד בביקורנו בחנות. סקר שערך משרד הכלכלה לפני שנתיים הצביע על עלייה בקניית ספרים בתקופת ה"4 ב־100", אך הוכיח כי לא נרשמה עלייה בקריאתם. אנשים קנו ספרים, ולא קראו אותם.

חוק הספרים היה צעד נכון בדרך להבראת ענף שנפל קורבן למלחמה בין שתי רשתות ספרים, אלא שהוא לא הגביל את סחטנות הרשתות כלפי הוצאות הספרים, שנכנעות לתנאי ספקים דרקוניים. אם רגב רוצה להיות "חברתית" באמת - היא תטפל בעיוות השורשי הזה. אבל לא בטוח שהיא רוצה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

עמר לחמנוביץ

עמר לחמנוביץ הוא העורך הראשי של ישראל היום. לפני שנכנס לתפקידו הנוכחי ב-2022 ערך לחמנוביץ את מוסף סוף השבוע הפוליטי של ישראל היום, ולפני כן שימש כעורך מדור הספרים. לחמנוביץ זכה בפרס ברנשטיין לביקורת ספרותית בעיתונות היומית ב-2013. יזם את הפעלתו של פרס רמת גן למצויינות ספרותית ושימש כמנהל הספרותי של המיזם. כיהן כחבר במדור הספרות של המועצה הציבורית לתרבות ואמנות, וחבר בוועדת השיפוט של פרס ספיר לספרות, פרס דבורה עומר ומפעלים נוספים. כיהן כחבר בוועדה לביקורת ואתיקה במועצת העיתונות בישראל מאז 2017 ועד שנת 2022.

כדאילהכיר