"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ערוץ 2: מגזימים בטוקיו

,עודכן

על פני סידרה של שלושה פרקים, ששודרה השבוע בחדשות ערוץ 2, השקיעו ערד ניר וקרן מרציאנו מאמצים אדירים כדי לשכנע אותנו שהחיים בטוקיו הרבה יותר זולים מבתל אביב, שהביטחון התעסוקתי, בייחוד של מעמד הביניים, גבוה שם הרבה יותר, שעלות הקניות בסופר אינה בת השוואה ושהסושי - בזיל הזול.

האומנם? הנה דוגמה למחירים הנמוכים בסופרמרקט ביפן, שהומחשה בסידרה: עגבנייה אחת במחיר 5 שקלים. גם בשיא השתוללות מחירי העגבניות כאן בסתיו האחרון, כשק"ג עגבניות הגיע לכ־15 שקלים ועשה כותרות ראשיות בעיתונים ובטלוויזיה - לא הגיע מחירה של עגבנייה אחת לסכום הזה. בזמנים רגועים יותר, כמו היום, אפשר למצוא בלי בעיה ק"ג שלם של עגבניות במחיר דומה. ואיך הסבירו שני הכתבים המכובדים את המחיר העצום הזה? "זו עגבנייה גדולה..." אמרה קרן, וערד הוסיף בידענות: "ממילא היפנים לא אוכלים מי יודע מה עגבניות, ירקות שורש זה העניין שלהם - ומחירם של אלה הרבה יותר זול..." לא ייאמן שטקסט כזה נכנס למהדורת החדשות המרכזית של ערוץ 2.

עוד דוגמאות מהסידרה: חדרון זעיר נטול חלונות באכסניה, שנראה כאילו הוא ממוקם בצוללת, עולה בטוקיו 220 שקלים ללילה. לשם השוואה, מלון הדירות "רויאלטי", המשקיף על המרינה בתל אביב, מציע חדר אמיתי, 17 מ"ר, כולל טלוויזיה בכבלים, אינטרנט חינם ועוד, ב־240 שקלים. קומבינציית סושי נאה הוצגה במחיר של 70 שקלים, כשהכתבים קובעים בביטחון ש"בתל אביב זה עולה כפול". לידיעת ערד וקרן, ב"הסושייה" בבן יהודה עלות הקומבינציה היקרה ביותר היא 55 שקלים. דירת 70 מ"ר עולה בטוקיו 2.5 מיליון שקלים. קרן טענה בלהט שדירה כזו תעלה מיליון שקלים יותר בתל אביב. ראו זה פלא: ב־2.5 מיליון, כפי שהוצג בכתבה עצמה, אפשר לקנות בתל אביב דירת 68 מ"ר, גם אם מעט פחות נוצצת.

קרן מרציאנו וערד ניר נראים כיוצאים מגדרם במאמץ להוכיח את התזה שלהם - שטוקיו היקרה מחווירה ליד המחירים בתל אביב. הם משוחחים בהתלהבות ליד כל מקרר בסופר, או דירה למכירה, כשהם נכנסים זה לדבריו של זה ויורים נתון ועוד נתון. זה נראה קצת כמו יחצנות פופוליסטית. תחקיר גוגל בסיסי מגלה שטוקיו, שהיתה במשך כ־20 שנה העיר היקרה ביותר לזרים בעולם, הידרדרה בשנים האחרונות בשל היחלשות הין, ומדורגת היום רק במקום ה־11. ועדיין, תל אביב מדורגת תחתיה, במקום ה־18.

האם כל זה אומר שהחיים בתל אביב לא יקרים? מובן שלא. הם יקרים מאוד. ורכישת דירה בתל אביב, למרבה הצער, היא הרחק מהישג ידם של מרבית הישראלים. הלוואי שהיינו לומדים משהו מהתמיכה הממשלתית במעמד הביניים ביפן בכל הנוגע לדיור ציבורי. ובכל זאת, במדד האושר העולמי שפירסם האו"ם לאחרונה, ישראל ממוקמת במקום ה־11, ויפן - במקום ה־46. למרות כל האמור לעיל, אנחנו מאושרים יותר. הרבה יותר מהיפנים.

לסיכומו של דבר, הסיבה לשידורה של הסידרה המתאמצת הזאת, המזיעה, המוגזמת, לוטה בערפל. האם היה צורך להצדיק את נסיעתם היקרה ללא ספק של שני הכתבים הבכירים ליפן? לראשי מערכת חדשות ערוץ 2 הפתרונים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר