"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שולי הדרך מובילים אל הטרור

,עודכן

מישהו אמר שהוא בלונדיני. מישהו אמר שהוא קר רוח ומחושב. חשבו שהוא כיוון לפגוע בגורם מסוים. שידע בדיוק מה הוא רוצה. חשבו שהוא הרכיב משקפי שמש מיוחדים, שגם מצלמים את הפעולה. אמרו שהוא הושפע מדאעש. מביני דבר אמרו שיש לו נשק מודרני ומיוחד, על פי הצללית שצולמה מחוץ לחלון הבר. קשה לנו לקבל את הקלות הבלתי נסבלת של פגיעה באנשים חפים מפשע בעיבורה של עיר.

אך עד מהרה התברר כי האיש הזה הוא אחד מעלובי החיים. נורמלי כדי להישפט, לא נורמלי כדי לחיות. אסיר לשעבר. מובטל. לא שייך. אביו היה זה שחשף אותו. ודודו תיאר את עליבותו. בכפר הסתייגו ממנו. לא-יוצלח שאיתנותו הנפשית שנויה במחלוקת. איש בשולי הדרך, שלא מצא את עצמו, ובא להרוג אותנו כדי למלא תפקיד בעולם הזה. להפסיק את השידורים ולעבור לסרט מתח שהוא בעצם המציאות.

פורץ אל תוך תל אביב, המוגנת לכאורה, ברגעי החסד של יום שישי בצהריים, ומביא אליה מוות ודם ובהלה במו ידיו. לרגע ארוך כולם עוסקים רק בו. מנסים לפענח את אישיותו. לאתר אותו. לספר את סיפורו. הוא כבר לא יהיה אלמוני. כמו הרבה עלובי חיים אחרים שהיו מעורבים בפעולות טרור בלב המערב (כן, גם טרור יהודי) - עלובי חיים שנזרקו מן המסגרות שאליהן שוגרו, מי שהחברה הקיאה אותם מתוכה, והם קמים עליה במטרה בלתי ממוקדת לעצבן אותה, לפגוע בה, לשפוך דם, כי הדם הוא זה המייצר את תשומת הלב העיקרית.

לא כולם, כמובן. יש גם טרוריסטים אחרים. משכילים, מונעי אידיאולוגיה יוקדת, כאלה שהחיים דווקא חייכו אליהם. אי אפשר לקבוע כאן כלל אוניברסלי מוחלט. אבל אפשר לומר שהללו הם בבחינת המיעוט. הרוב שייך לאנשים בשולי הדרך, למי שהחברה האנושית לא ידעה מה לעשות בהם, והיא הרימה את ידיה, ולא טיפלה בהם. הם חוזרים אלינו עם תאוותם לרגע של נקמה, של פרסום, של יכולת להכתיב לנו את צעדינו, גם אם הם יודעים שהרגע הזה יחלוף במהרה, שאין שום סיכוי בעולם שניכנע להם, שהם ימצאו עצמם מאחורי סורג ובריח, אם רק יתמזל להם מזלם.

הטרור איננו מלחמת העולם השלישית. מספר חללי פעולות הטרור בעולם רחוק מאוד ממספר חללי המלחמות, ומלחמות ההווה מעטות מאוד. בראייה היסטורית יתבוננו בתקופה הזו ויאמרו שמדובר בשנות שלום וביטחון יחסי, אשר מעטות כמותן. האתגר הקשה שלפנינו הוא לנסות לצמצם את מספר הנדחקים אל שולי הדרך, כי זהו בית הגידול העיקרי לאלימות של המאה ה-21.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר