המכונה הירוקה שוב חרקה | ישראל היום

המכונה הירוקה שוב חרקה

מכבי חיפה הכושלת קיבלה עוד הזדמנות לחזור לעניינים, הפעם נגד הפועל רעננה. המכונה הירוקה שוב חרקה, התקשתה ועברה דקות ארוכות של תסכול עד שהגיע השער הראשון שלה העונה, באופן שמסמל את הקושי שלה למצוא את הרשת - מהנקודה הלבנה ובשלבי הסיום של המשחק.

מאמדו, בפעולה טיפשית מאוד, נתן לירוקים את ההזדמנות הגדולה, שנוצלה על ידי עטר. רוני לוי שוב עירבב את הקלפים שלו בחלק הקדמי, והפעם נתן את ההזדמנות לבניון וגוזלן על חשבון שכטר ותורג'מן. חיפה היתה עדיפה והחזיקה בכדור, אבל לא סיכנה בצורה ממשית את ינקו. בניון השתדל מאוד והיה אפשר לראות את הרצון הגדול שלו להוציא את הקבוצה לדרך חדשה, אבל אי אפשר לזכור יותר מדי פעולות שלו באזורים המסוכנים. גוזלן עשה הרבה תנועה, אבל גם הוא לא הצליח לאיים על השער. במצבה של חיפה, גם ניצחון קטן על רעננה הוא סיבה למסיבה. השמחה ביציעים הזכירה ימים אחרים ונראתה כמו חגיגת אליפות. שלוש הנקודות הראשונות עדיין לא מבשרות על כך שמכאן והלאה נראה חיפה אחרת, שכן היכולת לא מספיק טובה, המשחק לא שוטף והיא מתקשה מאוד לייצר מצבים. כמו כן, אם הפציעה של ואליינטה תתברר כרצינית, זו תהיה מכה גדולה לקבוצה.

ברעננה ראינו שוב קבוצה ממושמעת ועיקשת, אבל ההסתגרות שלה מול חיפה חסרת הביטחון היתה גדולה מדי. הירוקים פגיעים יותר ממכבי ת"א, אך מה שעבד מול הצהובים במחזור הקודם לא התאים הפעם. סילבס, בכוונה תחילה, איפשר לאורחים לשלוט בקצב המשחק וכרגיל ריכז הרבה שחקנים בחלק האחורי. הוא אולי בנה על התקפות מתפרצות, אבל רעננה לא היתה קיימת בהתקפה. היחיד שניסה להטריד מעט את ההגנה הירוקה בזכות המהירות האדירה שלו היה קאנגווה, אבל זה לא הספיק כדי להבקיע.

המשחק המעניין של השבת היה בב"ש. המוליכה מפ"ת הגיעה לנגב למשחק נגד הקבוצה המאכזבת של ברק בכר, וזה היה אחד המשחקים הטובים עד כה בליגת העל. האווירה היתה נהדרת, הקהל בא בהמוניו, היו שערים יפים, קצב טוב ומצבים מסוכנים. ברדה ונוואקמה פתחו בהרכב והיו מאוד משמעותיים בניצחון הבאר־שבעי. בכלל, נוואקמה, מכוכבי העונה שעברה, התחיל אתמול את העונה, והיכולת של ב"ש להתמודד על האליפות תלויה הרבה ביכולת שלו.

מכבי פ"ת לא אמרה נואש, שיחקה בצורה התקפית וחזרה לעניינים בצורה מעוררת כבוד. בן שמעון ויתר במחצית על הבלם דוס סנטוס תמורת חוגי, והמהלך הזה היטיב מאוד עם האורחים. גם המחליפים הנוספים, קניוק ויעקובוביץ', תרמו למשחק של פ"ת, שלמרות ההפסד הצדיקה את מיקומה בטבלה. פ"ת שיחקה בצורה מסודרת, הפגינה יכולת טכנית טובה והתוצאה הסופית מאוד אכזרית מבחינתה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר