"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

למה אני תומך במתווה?

,עודכן

הנטייה הטבעית היא להתנגד בתוקף למתווה הגז. מונופולים הם תמיד מרכיב מזיק במשק. יש ממש בטענת המתנגדים, שהמחיר מופקע והפיקוח רופף וברגע האחרון הצליחו הבעלים לדחות את תאריך היעד להפעלת אתר הלוויתן. נוכח ההכרעה, נכון נהגו משה כחלון, יואב גלנט וחיים כץ שנמנעו מלהשתתף בהצבעה, וגם אריה דרעי המתנה כל התקדמות באישור הכנסת (מבחנו יהיה אם יעמוד על דעתו בטרם יקבל עליו להוציא את המתווה לפועל).

בכל זאת - בתמונה הכוללת - נראה לי שכאזרח אתמוך במתווה. הסיבות מגוונות:

• הממשלה פרמה שלוש פעמים הסכמים עם הבעלים שנחתמו על ידה. זה מתכון להרחיק מהארץ כל משקיע זר כאילו לא ניתן לסמוך על התחייבות ישראלית. נוכח נתוני הצמיחה הזעומה של המשק שהתפרסמו אתמול, והחרם על ישראל, ראוי לעודד השקעות, לא להרתיען.

• רופא שנקרא בדחיפות לחלץ עצם של דג מפיו של סועד בערב שבת נשאל בתום פעילותו הכירורגית המוצלחת מה המחיר, והשיב: "נא לשלם לי כמה שהיית מוכן להוציא מכיסך כאשר העצם היתה תקועה עדיין בגרונך". כשהמשקיעים היו בתחילת דרכם, והים טרם נבקע עם שדות הגז, האם היו המתנגדים מוכנים לתנאים שנקבעו עתה? בוודאי שכן.

• "איזהו עשיר? השמח בחלקו". לפני שאמנה כמה מיליארדים ירוויחו הבעלים שהסתכנו בהשקעה אין לי ספק כי קופת המדינה תתמלא בסכומי עתק (יותר מ־60 אחוזים מההכנסה). מי שמתנגד למתווה עתה חייב לשאול את עצמו כמה יפסיד האוצר אם ייכנס למאבק משפטי ממושך כנגד המונופול כדי להחזיר למדינה את מלוא הזכויות על הגז. זה עולה מיליארדים רבים יותר מאשר התוספת שניתן להשיג מחידוש המשא ומתן ומהארכתו.

• גם אם ישופר המתווה, הוא יתקן את התנאים המוצעים במשהו זניח. לא כדאי לאבד זמן רב בעבור תוספת מעטה, time is money. מה גם שאם יחלוף זמן רב קיימת סכנה כי מדינות אחרות ימצאו שדות גז נוספים ומחירו בעתיד יוסיף לרדת, ובבוא השעה יגדל שיעור המתחרים.

• מבחן חשוב מצוי בטענת הפרופסור איתן ששינסקי, כי מחיר הגז לא יהיה נטול כל תחרות מפני שהוא ייקבע בארץ על פי התעריף שבו יימכר בחו"ל.

זה הרע במיעוטו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר