"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טענות ה"ריגול": חוצפה אמריקנית

,עודכן

אתמול פורסמה האשמה אמריקנית, שלפיה ישראל - במסגרת מאמציה לדעת מה נעשה במשא ומתן בין איראן והמעצמות - פגעה במערכת היחסים עם ארה"ב מאחר ש"ריגלה" אחר האמריקנים. הטענה, שפורסמה ב"וול סטריט ג'ורנל", מזכירה לי זוג חברים שהיו שותפים בעסק, והתברר כי חברה גדולה כלשהי רוצה להשתלט עליו ולהדיח אותם ממנו.

אחד השותפים, ידידי משכבר הימים, שאל אותי מה לעשות. הצעתי לו לשכור חוקר פרטי כדי לדעת בדיוק מה עושה אותה חברה גדולה כנגד העסק שלו, משום שהוא חש שאם יאבד את העסק - יאבד את יכולתו הכלכלית, ולכן כל מאמץ כדי להבין מה עושה היריב הוא נכון. אחרי כמה שבועות פנה אלי אותו ידיד בבהלה. התברר לו, באמצעות החוקר הפרטי, כי מי שמנהל את העיסקה להשמדת העסק מאחורי גבו הוא לא אחר מאשר שותפו. ייעצתי לו לפנות ישירות אל הפרטנר והוא אכן עשה זאת, ושותפו אמר לו "מכיוון שריגלת אחריי - השותפות בינינו כבר לא קיימת".

זו בעצם טענת האמריקנים, כפי שפורסמה. ישראל עקבה אחרי אויבתה הגדולה - איראן - ואז התברר לה לצערה שארה"ב, שעימה יש לה יחסים מאד קרובים, מסתירה ממנה את העובדה שהיא מנהלת בחשאי מו"מ עם טהרן. ישראל פנתה לקונגרס ולסנאט בניסיון להבין מדוע שותפתה מוותרת לאיראנים ומנהלת מאחורי גבה מו"מ, ואז אמרו האמריקנים - זעקת הקוזאק הנגזל - כיצד ישראל מעזה לרגל אחריהם.

הניסיון האמריקני לנהל מו"מ מאחורי גבה של ישראל הוא פגיעה חמורה במערכת היחסים שבין וושינגטון לבין

ירושלים, אבל הוא גם מעליב. האם היה מישהו בארה"ב שהאמין שאפשר לנהל מו"מ שכזה מאחורי גבה של ישראל, בלי שהיא - בזכות קהילת המודיעין שלה - לא תדע על כך? עצם העובדה שהיה מישהו בארה"ב שחשב שהדבר אפשרי, מראה עד כמה לא הפנימו האמריקנים את עוצמת האיום האיראני על מדינת ישראל ולא הבינו עד כמה ישראל נחושה להבין טוב יותר את שעושים האיראנים.

הפרסום אתמול, שהוא חוצפה של ממש, הוא חלק ממסע אמריקני מכוון לפגוע במעמדה של ישראל בקרב העם בארה"ב ונבחריו, במטרה להחליש את יכולתה של ישראל בטענותיה נגד ההסכם הרע שעליו עומדות המעצמות לחתום בהובלת האמריקנים. מדובר, מבחינת ישראל, במאבק הכרחי הנוגע לתחום הרגיש ביותר לביטחונה, האמריקנים מבינים זאת ומנסים בכל דרך לפגוע בנחישות של ישראל וכאמור - גם ביכולתה.

הרמז המכוער, כאילו ישראל מרגלת אחר ארה"ב, הוא חלק מהמהלך האמריקני. ישראל אינה מרגלת אחרי ארה"ב, והם יודעים זאת, וכל השאר הן מניפולציות שכל מטרתן היא פגיעה באמינות ישראל בדעת הקהל האמריקנית. חבל שהידרדרנו למצב עניינים שכזה, אבל הנחישות האמריקנית להגיע להסכם, כל הסכם, עם האיראנים, מובילה לעימות של אין ברירה.

האתגר האיראני והיחסים שבין ישראל לבין ארה"ב יהיו שני הנושאים החשובים ביותר בתחום יחסי החוץ בעתיד הקרוב. צריך יהיה לראות כיצד נאבקים בהסכם, מבלי לאבד את אמריקה. נוכח ההתנהלות האמריקנית - זה לא יהיה פשוט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר