משדר על אותו גל
, עודכן
למרות כל הפרשנויות המלומדות והנבואות האפוקליפטיות ששמענו בחודשים האחרונים, ישראל לא איבדה את אמריקה. להפך: בדיוק כפי שהמועמד הרפובליקני ג'ורג' בוש הגיע לישראל ב-2000, והמועמד הדמוקרטי ברק אובאמה הגיע לפני ארבע שנים, מבקר בימים אלה בישראל המועמד הרפובליקני מיט רומני. הדרך לבית הלבן עוברת, בין היתר, בירושלים, בין שאתה דמוקרט ובין שאתה רפובליקני. גם בבית הלבן יודעים זאת. מה, אובאמה תמים-
מושל מסצ'וסטס לשעבר רואה בישראל בעלת ברית היסטורית, ובד בבד הוא גם רואה באיראן גורם המערער את יציבות העולם. רומני אינו מוכן לסבול איראן גרעינית, ויועצו דאג אתמול להבהיר לתקשורת, באופן ברור מאוד כי המועמד הרפובליקני יכבד החלטה ישראלית לתקוף באיראן אם יהיה צורך בכך. ראש ממשלה ישראלי לא היה יכול להתנסח טוב יותר.
מיט רומני רואה בתשעה באב את היום המתאים ביותר להתריע על הסכנה שמהווה משטר האייתוללות. אתמול, בירושלים, הוא הסביר כי "הטרגדיות של ההרג והאובדן אינן רק נחלת העבר". גם הנשיא אובאמה בוושינגטון יסכים איתנו כי קצת קשה היום להתווכח עם העובדה שהעולם היום - לרבות המזרח התיכון - אינו בטוח יותר מאשר בעת ביקורו כאן לפני ארבע שנים. מהאביב הלוא נפרדנו מזמן, ומאז ביקורו השקדייה במזרח התיכון באביב רק הצמיחה זקן.
לפני ארבע שנים נפרדה ישראל מג'ורג' בוש, נשיא רפובליקני מאוד ידידותי. זה לא מנע מירושלים הרשמית להעניק מייד לאחר מכן, ובצדק, את כל הכבוד לסנאטור אובאמה מאילינוי, שהגיע כמועמד מטעם המפלגה הדמוקרטית. כי כלל ברור הוא שיחסי ישראל-ארה"ב לא צריכים להיות תלויים בתווית המפלגתית של הנשיא.
ביקורו של רומני הכניס חלק מעמיתינו למבוכה לא קטנה. פתאום יש לנו משוואה חדשה: מה עושים כשראש הממשלה והמועמד הרפובליקני הם מכרים ותיקים, שאפילו חולקים דעות דומות בנושאים שונים? מה עושים כשהאורח, שייבחר אולי בעוד 100 ימים למשרה הבכירה בתבל, רואה באיראן איום קיומי, בחמאס ארגון טרור שלא כלול במשוואת פתרון שתי המדינות, ובירושלים בירתה הנצחית של מדינת היהודים? פורסים בפניו שטיח אדום, ולא משום שזה צבע הרפובליקנים, אלא כי זה מה שנכון לעשות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו