מקדימים תרופה למכת הג'יהאד | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מקדימים תרופה למכת הג'יהאד

, עודכן
0

השבוע האחרון החל עם צעדת המיליונים בפאריס וברחבי צרפת. מיליונים נשאו את השלט המפורסם ביותר בעולם "אני שארלי". השבוע מסתיים עם הפגנות נגד "שארלי" בטורקיה, באיראן, בפקיסטן, במצרים ובמאוריטניה. ובבלגיה - ביצעה המשטרה פשיטה על כמה רשתות טרור. מה שהחל במערכת "שארלי הבדו" לפני שבוע רחוק מלהסתיים. הג'יהאד כבר הגיע מזמן לאירופה, אבל אירופה הבינה שהיא חייבת להגיב.

בעיר ורוויה במזרח בלגיה, 30 קילומטרים מליאז', התמקמו להם קיצונים מוסלמים. זה לא חדש; בלגים ששבו מסוריה ומעיראק התמקמו בעיר. הפיגועים האחרונים בפאריס הבהירו אולי לבלגים שכדאי להגיב ולצאת למתקפה. הפעולות אתמול בוורוויה, אבל גם בשלוש נקודות בבריסל, הן סוג של פעולות מנע.

בריסל ידעה אשתקד פעולת טרור נגד המוזיאון היהודי, שגרמה למותם של ארבעה בני אדם. הפעולה אתמול באה למנוע פיגועים נוספים.

ראיתי השבוע יהודים מבוהלים בפאריס הפוחדים ללכת לאטליזים כשרים. ביום שישי לפני שבוע התפללתי תפילת ערבית בבית פרטי, כי אנשים פחדו ללכת לבית הכנסת ואף קיבלו המלצה מהשלטונות לא לפתוח אותו, והשבוע שמענו כי חיילים צרפתים יתגברו האבטחה בבתי ספר.

אלא שהג'יהאד הוא מחלה ממארת מידבקת עולמית. מה שהחל בפאריס מסתיים בבלגיה. חברים יהודים בבריסל סיפרו לי אתמול בטלפון כי הם חוששים לשלוח את ילדיהם הבוקר לבית הספר היהודי.

אירופה מבינה אולי היום עד כמה מסוכן נגע הג'יהאד, שלא היה צריך בכלל ויזה כדי להיכנס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר