"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גירושים בלתי־נמנעים

,עודכן

אמש סמוך לחצות היו הכל נרגשים ואולי אפילו חמומי מוח, ואפשר כי הבוקר יגיעו צוננים לנהל משא ומתן מעשי ויעיל על חמשת התנאים שהציב בנימין נתניהו ליאיר לפיד. רק שנכון לאמש בחצות, הרושם הראשוני הוא שנתניהו כפה על לפיד לכפות על עצמו מערכת בחירות מיידית לכנסת ה־20. נכון לימים אלה הסקרים מנבאים לו תוצאה טובה יותר (24 ח"כים) וללפיד את ההפך (11).

לפיד הוכה אל החומש בעקב אכילס של מדיניות האוצר, שהובילה אותו לעימות על עניינים ממשיים ולא מלאכותיים: יש לו חוב של אמת למערכת הביטחון בשיעור של 6 מיליארד שקלים, וידו הקמוצה עלולה לאיים על מימוש החזון הציוני ליישוב הנגב. דימונה וירוחם ובאר שבע ויטבתה ואילת אינן עפרה ובית אל, ומי שלא עושה מאמץ כספי להעביר את צה"ל למדבר הדרומי, פוגע בזהות היהודית של המדינה יותר מכל חוק ומכל ניסוח. זה כבר לא לפיד נגד משה (בוגי) יעלון, אלא יש עתיד נגד מורשתו של דוד בן־גוריון.

בנושאים אחרים שהציב נתניהו מצבו של לפיד פחות נואש. אי אפשר להציג לו אולטימטום בעניין מע"מ 0% שאושר בממשלה ובמקביל לדרוש ממנו לתמוך במה שמנוגד להשקפתו כהמשך הבנייה בהתנחלויות, או חוק הלאום. נכון שנתניהו הציג בפני לפיד שתי אפשרויות - בחירות מוקדמות או קבלת חמשת תנאיו, אבל בפועל גובר הרושם כי הגיע למסקנה כי "שני הסוסים האלה כבר אינם יכולים למשוך ביחד" (ביטוי שמקורו בלוי אשכול כשדחה הצעה לצרף את דוד בן־גוריון לממשלתו).

שני הצדדים ינסו אולי להמשיך את ההידברות בעיקר כדי לזכות ב־Blame game, דהיינו שכל אחד יאשים את יריבו כי גרם למשבר והקדים את הבחירות, אבל אפשר כי מבחינה נפשית שניהם כבר בשלים ללכת לקלפי.

חבל. זה רע ליציבות השלטונית של ישראל. הנזק לכלכלה, לביטחון הלאומי ולמערכה המדינית של ישראל כחודש לפני שאבו מאזן מביא את סוגיית המדינה הפלשתינית למועצת הביטחון - בל ישוער. אך נראה כי אבן מאסו הבונים, והגירושים הפוליטיים בלתי נמנעים, אלא אם כן יצוץ הבוקר איזה גורם־על, אולי ראובן (רובי) ריבלין, בתפקיד של דאוס אקס מכינה.

ומה אתם חושבים? טקבקו לנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר