אבו מאזן כבר לא יכול לשחק עם ארה"ב | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אבו מאזן כבר לא יכול לשחק עם ארה"ב

, עודכן
0

הטלפון הראשון של ברק אובאמה, מהחדר הסגלגל, היה למנהיג הרשות הפלשתינית אבו מאזן. כשאובאמה נכנס לתפקידו הוא שאף להיות הנשיא שיפתור את הבעיה הפלשתינית - ומהר. הוא גם רצה להיות הנשיא שמפייס את אמריקה עם העולם ומוסדותיו אחרי עידן בוש. אבל במציאות אירע בדיוק ההפך: אובאמה ספג עלבונות מאבו מאזן שלא נענה להפצרותיו, ואתמול גם הפך להיות הנשיא שמפסיק את הסיוע הכספי לאונסק"ו. שנה לפני הבחירות בארה"ב, אובאמה עדיין לומד בדרך הקשה.

המשלחת הפלשתינית חגגה אתמול במטה אונסק"ו בפאריס. פלשתין הפכה למדינה לכל דבר, ה-195 במספר, החברה באסיפה הכללית של ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם. רק בעולם כמו שלנו יכולה פלשתין להיות מצד אחד של האוקיינוס משקיפה, ומצד שני מדינה. לעיתים אפשר לתהות אם העולם עגול או עקום.

הפלשתינים ניצלו עד תום את האפשרות שניתנה להם להתקבל לאונסק"ו. בפאריס הם לא היו צריכים יותר מרוב של שני שלישים. וושינגטון פנתה לפלשתינים בבקשה לא לנקוט צעד זה כדי שלא תיאלץ ליישם את החוק האמריקני מתחילת שנות ה-90, האוסר על הממשל להעביר כסף למוסד של האו"ם המכיר בפלשתין לפני שהושג שלום עם ישראל.

ארה"ב של אחרי בחירות אמצע הקדנציה בנובמבר שעבר אינה אמריקה שעימה יכולים הפלשתינים לשחק. הקונגרס הנוכחי אינו מקום שאליו שש אובאמה להגיע עם הצעה לשינוי החוק, בוודאי לא שנה לפני הבחירות ועם אחוזי תמיכה כאלה. הנציגים הרפובליקנים והדמוקרטים וכלי התקשורת האמריקניים זעמו אתמול על הפלשתינים. מבחינתם, אבו מאזן דחה אתמול את הסיכוי לשלום במזרח התיכון.

לגבי ישראל, היא בוודאי לא יכולה להיות מרוצה מהמהלך. כניסת פלשתין לאונסק"ו כחברה מן המניין סוללת את דרכה לארגונים אחרים כמו ארגון הקניין הרוחני העולמי (WIPO). חברות מלאה בגוף של האו"ם שמורה רק למדינות מוכרות. מן הסתם, הפלשתינים יראו בהצלחתם זריקת עידוד לפני המשך הדיונים באו"ם בניו יורק.

אונסק"ו איבדה אתמול רבע מהתקציב שלה (22 אחוזים שהם 70 מיליון מארה"ב ושלושה אחוזים מישראל). וושינגטון לא תעביר החודש את 60 מיליון הדולר שהיתה אמורה להעביר. גם אם ישראל טרם קיבלה החלטה רשמית, היא תפסיק, מן הסתם, את העברת 2 מיליון הדולר לאונסק"ו. ברוך השם, יש מה לעשות עם הכסף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר