אנחת רווחה, ושאלות | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אנחת רווחה, ושאלות

, עודכן
0

העיסקה לשחרורו של גלעד שליט התאפשרה מפני שנמצאה נקודת השקה על מפת האינטרסים של ישראל וחמאס. "האביב הערבי" העמיד במצרים ממשלה שאינה יודעת לאן פניה. היא צריכה הישג כלשהו. הוא הגיע תמורת לא-כלום. רק מאמצי תיווך.

גם ישראל נזקקה להצלחה. היה גודש של צרות בתקופה האחרונה. שליט הוא מתנה מיוחלת לכל ממשלה. אפילו האופוזיציה חייבת להריע לה, כפי שעלה מקריאתו של שאול מופז מקדימה. כן גם חמאס, שיחד עם ישראל היה להוט לסטור על פניו של אבו מאזן. בנאום ה"די, די, די" של אבו מאזן בניו יורק נחתמה עיסקת ישראל וחמאס בראשי תיבות. לא בפועל, באורח סמלי.

מה גם שחאלד משעל חש כי הקרקע בוערת תחת רגליו בדמשק. בשאר אסד רוטט. העולם הערבי נגד בעל הבית, וממילא זה איום גם על אורחו. חמאס חושש שמא ייאלץ לנדוד לבירה ערבית אחרת, ולא נותרו רבות הפתוחות בפניו.

זו עיסקה קשה. היא משחררת רוצחים רבים בשני מהלכים. תוצאותיה איפשרו אמש למשעל להציג עצמו כמנהיג של האומה הפלשתינית, למגינת ליבה של רמאללה. לא זו בלבד שישוחררו 1,000 טרוריסטים, רובם רוצחים אכזרים, אלא שחמאס הכתיב לישראל הכרה בכל הפלשתינים כבמקשה לאומית אחת. שכן לפי הידיעות בכלי התקשורת, גם ערבים-ישראלים ישוחררו בעיסקה. זה משגה מהותי, אסטרטגי, קונספטואלי. עדיף היה לשחרר עוד הרבה רוצחים מהשטחים מאשר קומץ בעלי תעודות זהות ישראליות.

זה כישלון מובהק של השב"כ והמוסד. יובל דיסקין ומאיר דגן פיטפטו את עצמם לדעת והתנגדו לכל עיסקה, אך לא השכילו להציג בפני הממשלה הצעה ליצור מנופי לחץ על חמאס; להכביד עליו ברמה שתאפשר לאלץ את משעל וחבריו לשחרר את שליט מוקדם יותר ובזול יותר. מי שראה אמש את פניו של ראש השב"כ החדש יורם כהן, שנענה ללחץ והסכים לעיסקה, חש ברפיון, בתחושת הכשל.

אך גם בנימין נתניהו ואהוד ברק חייבים תשובה. ביוני 2006 אמר אהוד אולמרט כי לא ישלם דבר וחצי דבר תמורת שחרורו של שליט שנחטף על אדמת ישראל. הוא העלה את רף המשא ומתן עד למספר אשר הוסכם אתמול. אך הוא לפחות יכול לטעון כי ברגע האחרון רעדה ידו וסירב לתנאים שסייע בעיצובם.

מה קרה לברק ולנתניהו שלחמו יחד על כנפי מטוס סבנה החטוף ויכלו לו? היכן התושייה של "ילדי הפלא" מסיירת מטכ"ל? פרטי הכשל הזה של השב"כ והמוסד והממונים עליהם מחייבים תחקיר של ממש. הכנה לפעם הבאה, שלמרבה הצער בוא תבוא. אך לא היום.

כרגע נחוץ מרווח לאנחת רווחה. הן אל הנער הזה התפללנו. אמנם הוא לא היה כאן 1,935 ימים, אבל בהיעדרו נכנס עטוף אהבה וחמלה לכל בית בישראל. רחוק בגופו, אבל מצוי בכל לב ולב. עם ישראל אוהב אותו, וכלשון השיר - "כמה טוב שהוא כזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר