האינטרס המשותף: רגיעה | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האינטרס המשותף: רגיעה

, עודכן
0

למרות התחושה שאחזה אתמול ברבים כי גל חדש של טרור עומד בפתח, ההערכה אמש בישראל היתה מרגיעה: הפיגוע בירושלים היה אירוע בודד, בדרום הניסיון הוא להגיע לרגיעה.

בצה"ל ובשב"כ העריכו אתמול כי אין קשר בין האירועים בדרום לפיגוע בירושלים. ייתכן שמישהו ביקש לנצל את העיתוי הנפיץ, אך ספק רב שזו מגמה. המצב היום שונה משמעותית מזה ששרר בשיאו של גל פיגועי ההתאבדות של האינתיפאדה השנייה: שב"כ וצה"ל פועלים מדי יום בכל הערים הפלשתיניות, כמעט אין תשתיות טרור פעילות בגדה, והקו הירוק סגור באמצעות גדר ההפרדה.

החשש הוא מפני "מפגע בודד" שיחליט לחקות את ההצלחה וייצא לירות, לדקור או לדרוס. לכן גם הוגברה אמש הכוננות המשטרתית, בעיקר בירושלים, אבל בשורה התחתונה ההערכה היא שאנחנו לא עומדים לחזור לשיגרת פיגועים.

בעזה המצב שונה. זה זמן מנסה הג'יהאד האיסלאמי לאתגר את ההבנות שבין ישראל לחמאס, בעיקר בפעילות סביב הגדר. שורת אירועים שלחלקם אחראית ישראל (תקיפת מוצב מאויש של חמאס בשבוע שעבר והריגת אזרחים חפים מפשע שלשום) הובילו להסלמה, שבשיאה שוגרו ביממות האחרונות רקטות לאשדוד ולבאר שבע.

לראשונה מאז מבצע עופרת יצוקה נדרשת ישראל להחליט אם היא רוצה לעצב מציאות חדשה מול עזה. לכאורה התשובה היא כן, כפי שעלה מהרטוריקה המתלהמת של חלק משרי הממשלה שהבטיחו "תגובה קשה". אבל מהערכות המצב בדרג הביטחוני והמדיני עולה תמונה אחרת: הכלים מול עזה לא נשברו לגמרי, ועל רקע הנעשה בעולם הערבי ומצבה הבינלאומי של ישראל כדאי להימנע מפעולות הרפתקניות.

הנטייה בירושלים היתה אמש לנסות להרגיע ולחדש את ההבנות עם חמאס, שלפיהן האזרחים משני הצדדים נשארים מחוץ למשחק. לכן גם הועברו מסרים בין ירושלים ועזה (באמצעות מתווכים מערביים וערבים) שנועדו להחזיר את השקט. כל הסימנים מעידים שהמסרים נקלטו והאינטרס משותף; חמאס יידרש לאכוף את מרותו על הג'יהאד האיסלאמי, וישראל - להימנע מתגובה קשה שתגרור הסלמה. האלטרנטיבה היא חידוש הלחימה ושיגרת ה"צבע אדום" גם מעבר לבאר שבע ולאשדוד, ולזה אף אחד בדרום לא מתגעגע אחרי 26 חודשים של שלווה יחסית ושגשוג.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר