"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אליפות ארה"ב הפתוחה: הגמר שמפתיע את כולנו

,עודכן

השבת שחלפה יכולה בהחלט להירשם כשבת שבה אף אחד בעולם הטניס לא דמה לעצמו. לא הכוכבים, נובאק ג'וקוביץ' ורוג'ר פדרר, ששיחקו באופן בולט מתחת לרמתם הרגילה במעמד חצי גמר גרנד סלאם, ובוודאי לא הטניסאים שנחשבו לאנדרדוגים, קיי נישיקורי היפני ומארין צ'יליץ' הקרואטי, ששיחקו טניס לא מהעולם הזה.

מאז אליפות אוסטרליה הפתוחה ב־2005 לא ראה עולם הטניס גמר גרנד סלאם ללא אחד משלושת הטניסאים המובילים של צמרת הענף - פדרר, ג'וקוביץ' או רפאל נדאל. הפעם זה קרה, ואולי בזמן הכי לא צפוי. בעוד הקהל והמארגנים ציפו לעוד קלאסיקו בין ג'וקוביץ' לפדרר, הם יקבלו הלילה גמר בין שני טניסאים רעבים לגעת בתהילה אמיתית בפעם הראשונה.

פדרר, בגיל 33, ימשיך לחלום על תואר גרנד סלאם נוסף. הוא אב לארבעה, מיליונר ומאושר בחייו, אבל עדיין רעב לעוד אחד לפחות, ונראה שככל שהרעב הזה גובר אצלו, זה גם נהיה יותר ויותר קשה להשגה.

פדרר ראה שלשום כיצד חלק א' בתוכניתו לזכות בעוד תואר גרנד סלאם מתממש. יריבו המר, ג'וקוביץ', שיחק רע, התנהג רע והצליח לגרום לקהל לעודד את יריבו היפני. כשהוא ירד מנוצח ותשוש, הוא גם פתח את הדלת לרווחה לפדרר, שכבר שיפשף את ידיו בהנאה, בדרך לתואר גרנד סלאם 18 בקריירה. אך חלק ב' של התוכנית, החלק שאמור היה להיות ממומש באותן הידיים, השתבש. לצ'יליץ' היו תוכניות אחרות. הקרואטי הענק, שלא פעם בעבר גימגם ברגעים מכריעים במשחקים חשובים, פירק את השוויצרי בחצי הגמר במשחק אגרסיבי, בהגשות אדירות ובקור רוח יוצא דופן.

שני הטניסאים הם אמנם שמות מוכרים לחובבי הטניס, אבל בהחלט רחוקים מלהיות כוכבים במקום אחר פרט למדינות שבהן נולדו. אז מה יהיה בגמר הלילה? קודם כל זה יהיה קרב של כושר גופני אחרי שבועיים קשים פיזית, אבל לא פחות מבחן מנטלי אדיר. כל כך הרבה תלוי על הכף עבור נישיקורי וצ'יליץ'. שניהם רוצים וראויים לתואר, שאין כמעט ספק שלאו דווקא הטניסאי הטוב יותר יזכה בו, אלא יותר מי שעצביו יעמדו לו.

הסיכויים, לדעתי, הם שקרואטיה תחגוג הערב עם צ'יליץ' תואר גרנד סלאם ראשון מאז שמאמנו, גוראן איבניסביץ', זכה בווימבלדון 2001.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר