עצוב, אבל זה המחיר | היום

עצוב, אבל זה המחיר

יואב גלנט - לוחם נערץ ומפקד בולט - אינו מניח את חרבו. הוא נופל עליה. אתמול, כשהתברר לו כי היועמ"ש יהודה וינשטיין אינו מוכן להגן עליו בבג"ץ, סירב להתפטר. אם רצונם בכך - שהם יפטרו אותו, הגיב, ופנה להתראיין בתוכנית חדשה בשם "360" בערוץ 2 אצל איש השייטת לשעבר גדי סוקניק. הממשלה אכן נטשה אותו כדי למנוע משבר חוקתי.

ההתנהלות של מערכת אכיפת החוק היתה איטית מדי. למרות תחקירו רב הגילויים של קלמן ליבסקינד ב"מעריב" קבעה הממשלה כי גלנט ראוי לרשת את גבי אשכנזי, אבל הקערה התהפכה על פיה. בדיון בבג"ץ ב-10 בינואר הגנה עדיין הפרקליטות על המינוי. אך ב-16 בחודש הודיע אריה רוטר ממשרד מבקר המדינה לאסנת מנדל מהפרקליטות כי בידו חומר חדש, ולמחרת התייצבו וינשטיין ואיש לשכתו המנוסה רז נזרי אצל מיכה לינדנשטראוס.

זה אירע ב-17 בינואר. מהפגישה עם לינדנשטראוס פנו השניים היישר אל נתניהו וברק ודיווחו על ההתפתחות החדשה. נאמר להם שמיידעים אותם ושימתינו כי לגלנט "מגיע יומו" להציג את טיעוניו אצל לינדנשטראוס ווינשטיין. שלשום התארך הדיון בפרקליטות. לא במקרה. טרוטי עיניים קבעו אנשי הפרקליטות כי אמנם על סוגיית התצהיר הכוזב לביהמ"ש חלה התיישנות, אבל גם הנורמה הערכית ממלאת תפקיד בשיקולי בג"ץ ואי אפשר להשלים עם חתימתו של גלנט עליו. עוד אישרו אנשי הפרקליטות כי גם עניינים אחרים אינם מגיעים כדי העמדת גלנט לדין, אבל מבחינה ערכית התנהלותו בעייתית מאוד בעיקר בתחום מגעיו עם אנשי מינהל המקרקעין בסוגיית האדמה שסיפח לנחלתו בעמיקם.

אין סיבה לערער על תום ליבם של לינדנשטראוס ווינשטיין, אבל אחרי ראיונו של גלנט אמש דומה כי הם חייבים תשובה פרטנית לציבור באמצעות הטלוויזיה. התוצאה עצובה, אבל בנסיבות שנוצרו לא היתה ברירה. עצוב, אבל זה המחיר הנדרש לעיתים כדי לקיים מדינת חוק, וטוב שישראל כזאת. קביעת נורמה כזאת הלקוחה ממילון "בני האור" עומדת מעל לכל אדם, גם אם הוא נראה מתאים ונחוש וחזק לתפקיד הרמטכ"ל כמו יואב גלנט, מין מהדורה מודרנית של יואב בן-צרויה.

בנסיבות שנוצרו עלול היה המסמך המזויף של בועז הרפז להשיג את יעדו ולהאריך את כהונת אשכנזי. אפשרות זו נבלמה. נתניהו וברק עמדו על כך, שווינשטיין ינפק להם פתרון משפטי, שיאפשר למנות רמטכ"ל-קצר-מועד. היועץ המשפטי העניק להם אור ירוק למנות את סגן הרמטכ"ל יאיר נווה ל-60 ימים. בנסיבות שנוצרו, זה ההסדר הנכון. בין אם יישאר נווה בתפקידו ארבע שנים, בין אם יחזור לעמדת הסגן - כאשר גלנט נבלם על עניין ערכי לא ייתכן כי אשכנזי שהחזיק במסמך הרפז ועשה בו שימוש סיטוני יקבל צ'ופר בהארכת כהונתו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר