אולי לא פלילי, אבל בטוח לא הולם | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אולי לא פלילי, אבל בטוח לא הולם

, עודכן
0

קיום יחסים אינטימיים מחוץ למסגרת הנישואים הפך בחברה החילונית-מתירנית לתופעה נפוצה. רופאים, פסיכולוגים ויוצרים יודעים להסביר כי הפכה למקובלת עקב היחלשות מוסד המשפחה וירידה במעמד הדת והעלייה בתוחלת החיים וברמת החיים ובטכנולוגיה המאפשרת מפגשים נסתרים, אסורים.

היא קיימת - כבכל הדורות - גם בחברה המסורתית והשמרנית. רק ששם אין לה עדיין מידה של לגיטימיות והבנה, ולפיכך האנרגיה המושקעת בהסתרת הקשר האסור מפחיתה מתפוצת התופעה. קציני משטרת ישראל אינם יוצאים מן הכלל הזה.

בארץ נשמרת באורח יחסי מידה יפה של הימנעות ממתן פרסום ליחסים כאלה, אלא אם זוג נשוי התפרק ואחד מהם נטש את הבית. אורי בר-לב ואשתו לא נפרדו, וגם אם מישהו ידע על מפגש רומנטי כזה או אחר שהוא מקיים, לא הודיעו על כך בכיכר העיר. רק שהסביבה ידעה. הוא כמעט לא הסתיר.

בכל זאת יש סיכון בקשר, ואנשים בגירים המקיימים אותו מרצון מודעים לו. שכן השכנה מציצה והשכן מפטפט והילדים שומעים משהו בבית הספר. אי אפשר למנוע את הנזק שבכך. גם האוהבים במעגל השני מבינים זאת.

ברור כי אם יש ממש בטענות בעלות האופי הפלילי נגד בר-לב, דרושה התערבות החוק. הכל יתברר. גם אם מישהי יזמה זאת דווקא בעיתוי הנוכחי כדי להזיק לסיכוייו (הדלילים ממילא) להתמנות למפכ"ל. זה לא מהלך נאה ולא ידידותי, אבל לגיטימי. מותר לד"ר א' או לגברת מ' להפעיל את נשקן הסודי כדי למנוע את קידומו.

בשלב הנוכחי יש להתייחס לגירסתו של בר-לב במלוא כובד הראש. הוא זכאי כל עוד לא הוחלט אפילו להעמידו לדין, וברוח זו לבחון את ההתנהלות הדרושה בבחירת המפכ"ל הבא.

לבר-לב לא שיחק המזל. מישהי הוציאה את דיבתו רעה. גם אם לא היה מרכיב פלילי במעשיו, היה באירועים כדי להצביע על חשש להתנהגות בלתי הולמת של קצין בכיר. אפילו מי שיצאה להגנתו אישרה כי הגיעו לערפול חושים. אם היו במיטה חומרים אסורים, התנהגותו בעייתית גם אם אינה עבירה. זה מספיק כדי שיסיר את מועמדותו לתפקיד. בוודאי בסיבוב הנוכחי.

שכן אלמלא כן, בחירת המפכ"ל הבא תיעשה דרך שיקוף בגדיו התחתונים של המועמד; דרך מצעו ומיטתו; תוך הצבתו עירום ועריה בשער בת רבים. נוכח אפשרות כזאת מחוויר המסמך המזויף של בועז הרפז, שנועד לסכל את בחירת המועמד של שר הביטחון.

השר יצחק אהרונוביץ ייטיב לעשות אם יזמן לדיון את מנהיגו אביגדור ליברמן ואחריו ראש הממשלה בנימין נתניהו ויודיע להם כי החליט ליטול את המנהיגות לידיו, ולמנות מפכ"ל כאן ועכשיו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר