"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הביקור עלול לחרוץ את דינה של לבנון

,עודכן

ביקור נשיא איראן בלבנון הוא אירוע רב עוצמה ורב חשיבות. כי איראן היתה זו שבתהליך ארוך ומחושב ייצאה ללבנון את המהפכה האיסלאמית, והפכה את ארץ הארזים ממדינה מודרנית, ליברלית ומונהגת בידי אליטה נוצרית בעלת אוריינטציה אירופית למדינה משוסעת, הנשלטת על ידי מיליציה שיעית קיצונית דתית שמקבלת השראה וכוח מאיראן. ברור לכל שהביקור נועד להמחיש ולחזק את השליטה האיראנית בנעשה בלבנון.

ההזמנה לביקור הגיעה במקור מחסן נסראללה, החושש ממסקנות ועדת החקירה בעניין רצח חרירי העלולה להפנות אליו את האצבע המאשימה. גם אם אישים פוליטיים כמו הנשיא מישל סולימאן חזרו על ההזמנה לנשיא איראן, היה זה רק משום שנסראללה מפעיל בשלט קרוב את שרירי לשונותיהם.

המתח בלבנון גואה: מצד אחד חיזבאללה וגרורותיו מרוצים מהתחזקות מעמדם על רקע הביקור, ומהצד האחר מתנגדי חיזבאללה רואים בביקור סדין אדום מול עיניו של שור פצוע ומדמם.

לביקור אחמדינג'אד יש שני תסריטים אפשריים: האחד - הביקור יעבור כפי שתוכנן; הנשיא יטייל ברחבי לבנון יד ביד עם נסראללה, יחייך לכל עבר, נאומיו יועברו בשידור חי בתחנות הלוויין הערביות והעולמיות, הוא יבקר בכפר כנא ובבינת ג'בייל, שני סמלי המאבק בישראל, כולם יברכו אותו על נכונותו לחמש, לצייד ולאמן את צבא לבנון, וכשהוא יעזוב כולם יפלטו אנחת רווחה עמוקה על כי הביקור עבר בשלום, פ-אקס איראניקה.

התסריט הנגדי - באחת מתחנות הביקור ייעשה ניסיון לפגוע באחמדינג'אד; כוחות האבטחה של חיזבאללה יפעילו את נשקם ויירו אל תוך ההמון, יהרגו אנשים, יבוצע פיגוע נגד השגרירות האיראנית, יפרצו הפגנות נגד חיזבאללה שיפוזרו באלימות, והמדינה תידרדר שוב אל מרחץ דמים שהפעם יהיה קצר והחלטי, ובסופו ייצא חיזבאללה שליט יחיד ובלתי מעורער על לבנון. רבים ממתנגדיו יתפסו את המטוס הראשון לחו"ל כדי להציל את עורם, והמדינה תשקע עמוק אל תוך החיק האיראני.

הכותב הוא חוקר במרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים, אונ' בר-אילן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר