"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היזהרו מגורמים אינטרסנטיים

,עודכן

חלק מכלי התקשורת ניצלו בסוף השבוע את מסך העשן שהוטל על החקירה הפלילית, שמתנהלת במחלקה לחקירת שוטרים במשרד המשפטים, וניסו בניסוחים פתלתלים ומערפלים - שנועדו להסוות כוונות ולהסיח את הדעת - לשוות לחקירה אופי של רעידת אדמה, כאילו איזה צונאמי הולך להטביע את המשטרה ואת מי שעומד בראשה.

קוראים נכבדים, היזהרו מהכותרות שמוכרים לכם גורמים אינטרסנטיים, שבשבועות האחרונים, מסיבות כאלו ואחרות שעדין אי אפשר לפרט, עסוקים מבוקר עד לילה בניסיון להפיל מפכ"ל כשיטת חיסול מוכרת, בתגובה לכישלונם של מי שהם חפצים ביקרם.

הפרשה החדשה הנחקרת במח"ש היא אכן פרשה פלילית, שאם הפרטים הידועים בה קרו, יש לחקור אותה במלוא העוצמה ולהעמיד את האחראים בה לדין; אך היא אינה טלטלה או רעידת אדמה והמפכ"ל אינו קשור אליה.

אפשר למתוח ביקורת על המפכ"ל, אך יש לשים קו מפריד בין מחדל המשטרה בשיחת החטוף גיל־עד שער ז"ל למוקד 100 של משטרת מחוז ש"י לבין תפקודו. דווקא בפרשת המוקד - בניגוד לגופי ביטחון אחרים שלהם חלק לא קטן בכישלון - המשטרה ידעה לטפל ודנינו לא הסתפק בש"ג.

המשטרה עוברת ימים לא פשוטים. בשבועיים האחרונים, בעוד מרבית השוטרים ומפקדיהם עובדים סביב השעון ועושים עבודה נאמנה לטובת הציבור, עיתונאים ציניים עושים עיתונות צינית ומרבים להשתלח בשוטרים ובעומד בראשם בניסיון להחלישם.

אחרי זה מופתעים שהפושעים והעבריינים מתחזקים.

ומה אתם חושבים? טקבקו לנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

איציק סבן

כתב משטרה

כתב "ישראל היום" לענייני משטרה מאז שנת 2008. התחיל את דרכו בתקשורת ב-1993. את דרכו החל ב"מעריב" ככתב בשפלה, ולאחר מכן שימש כתב צבאי ורכז כתבים. בשנת 2001 עבר ל"ידיעות אחרונות", שם שימש כתב באזור לכיש ורצועת עזה, ולאחר מכן כתב משטרה. בשנת 2004, בעת שסיקר פיגוע שבו נרצחו שלושה חיילים בהתנחלות ״מורג״ שבגוש קטיף, נפצע סבן ברגלו מאש שנורתה על ידי מחבל שהסתתר בקרבת מקום. כתוצאה מהירי רוסקה ירכו הימנית, והוא נותר חשוף על הקרקע וזעק לעזרה. תת-אלוף במיל׳ שמואל זכאי, שהיה באותה עת מפקד אוגדת עזה, היה זה שפינה אותו למחסה בקרבת מקום. לאחר שטופל במקום, פונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים סורוקה שבבאר שבע. בבית החולים נותחה רגלו הימנית של סבן, והוא נותר נכה ברגלו. עם זאת, כעבור כחצי שנה של החלמה בביתו, שב סבן לסקר את ההתנתקות מגוש קטיף.

כדאילהכיר