"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האירוע הסתיים, אבל החזית מול סוריה מחייבת דריכות מודיעינית

,עודכן

בצה"ל קבעו אמש כי "גורם בצבא סוריה" הוא ששיגר את טיל הנ"ט, שהרג שלשום את הנער מוחמד קראקרה ברמת הגולן. טרם הוברר אם מדובר בהוראה מגבוה או ביוזמה מקומית של קצין או חייל, אם כי בישראל הבהירו כי הפרט הזה הוא "חסר משמעות" והטילו את האחריות על הצבא הסורי, הריבון באזור, וגם כיוונו לעברו את תקיפות התגובה של חיל האוויר.

התגובה הישראלית האוטומטית כללה תקיפה באמצעות מטוסי קרב של תשעה יעדי צבא הנמצאים בשתי "פיתות" סמוך לאזור שממנו שוגר הטיל. העמדות שייכות לחטיבה 90 של צבא סוריה הפועלת באזור, והן כללו בעיקר מבנים וכמה כלים משוריינים. בסוריה דווח על עשרה הרוגים בתקיפה.

בצה"ל העריכו אמש כי על אף הנפגעים בצד הסורי, האירוע הסתיים ולא צפויה תגובה סורית. אסד טרוד במלחמת האזרחים, ואינו מעוניין בפתיחת חזית נוספת מול ישראל, שמצידה נמנעת מהסלמה מחשש להיחלשות של הכתובת הסורית המוכרת ועליית גורמים רדיקליים תחתיה, ובהם ארגונים המסונפים לאל־קאעידה.

למרות ההערכות המרגיעות האלה, ממשיך צה"ל לשמור על הכוננות הגבוהה ברמת הגולן, שכוללת תגבור מסוים של כוחות אבל בעיקר דריכות גבוהה במערכי המודיעין.

הפיגוע שלשום צפוי להוביל לשינוי בדפוסי הפעילות המבצעית לאורך הגדר. במידה מסוימת הוא החזיר את צה"ל לשנות ה־90 בגבול הצפון, אז זינב חיזבאללה במוצבים ובכוחות בעיקר באמצעות טילי נ"ט מתקדמים מתוצרת רוסית. כתוצאה מכך החל צה"ל לבצר את המוצבים והציב סביבם רשתות שנועדו לבלום את הטילים וליזום את הפיצוץ שלהם הרחק מהמוצב.

גם גדר הגבול החדשה בגולן פעלה שלשום בפיגוע באותו האופן: הטיל פגע בה והתפוצץ. מה שהרג את הקטין ופצע את אביו ועובדי קבלן נוספים של משרד הביטחון שעסקו בעבודות אחזקה של הגדר היו רסיסים מהפיצוץ.

תחקיר האירוע קובע בוודאות כי שני כלי הרכב שבהם נעו האזרחים נצפו מהצד הסורי, וכי הטיל כוון במישרין לפגוע בהם; כתוצאה מכך - ועל רקע האיום מצד טילי ה"קורנט" שנמצאים ברשות צבא סוריה וחיזבאללה, ואשר טווח הפגיעה האפקטיבי שלהם מגיע עד ל־10 ק"מ - יגביל צה"ל את השעות והאופי של הפעילות לאורך הגדר, ואפשר שיציב מכשולים נוספים מצפון לה כדי לצמצם את הסכנה לחיילים ולאזרחים באזור.

ומה אתם חושבים? טקבקו לנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

יואב לימור

פרשן צבאי

כדאילהכיר