"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פייבוריטית, אבל לא יותר מדי

,עודכן

זו הפעם הרביעית ברציפות שמכבי ת"א מגיעה לסידרת רבע גמר היורוליג ממקום נחות מיריבתה. אל תקראו לזה יתרון ביתיות, כי קשה מאוד אפילו לקבוצה העדיפה לנצח פעמיים ברציפות בבית בהתחלה. יתרון ביתיות קיים רק כאשר הסידרה מגיעה למשחק חמישי ומכריע. בכל הסדרות הקודמות מכבי ת"א נראתה חלשה וכנועה במשחק הראשון, שהיה הכי גרוע שלה בסידרה. אפילו כשעברה את ויטוריה בסידרת ההצלבה לפני כשלוש שנים, היא הפסידה במשחק הראשון.

למשחק הראשון מכבי תמיד הגיעה בטוחה מדי בעצמה, ואשתקד ביטחון זה התעצם אחרי רבע ראשון מצוין. גם השנה נראה שבמכבי בטוחים יותר מדי בעצמם, בסיוע קולות רקע מבחוץ.

על פניו יש להם על מה לסמוך. מילאנו ללא אלסנדרו ג'נטילה היא קבוצה ברמתה של מכבי וגם די דומה לה: גארדים אמריקנים זריזים, פורוורדים עם קליעה קטלנית מבחוץ (ניקולו מלי, כריסטיאן קאנגור וסי. ג'יי וואלאס, לעומת דיוויד בלו וגיא פניני) ושחקני פנים אתלטים.

כאן צריך לבוא היתרון הגדול של מכבי בדמותו של סופוקליס שחורצאניטיס. ב־2011 הוא גרם למשחק השני בוויטוריה להיות צמוד, עד שליאור אליהו ובלו הכריעו אותו. לפני כשנתיים הוא לא היה קיים, ופנאתינייקוס ניצלה זאת. 15 דקות טובות של סופו שבהן יקלע, ימשוך עבירות ויכפה קצב משחק איטי יכולות להיות המפתח בסידרה. מצד אחר, לאיטלקים יש יכולת הגנתית נהדרת שעשויה להיות מתורגמת למתפרצות, וכאשר סופו על המגרש מכבי יורדת רע מאוד להגנה ואז היא תצטרך לרדוף אחרי מילאנו, שתהיה מגובה ב־12,500 אלף צופים. בעיה נוספת היא שקשה לראות את סופו מחזיק מעמד בסידרה סיזיפית כזאת של חמישה משחקים בתשעה ימים.

נ.ב: עברו תשעה ימים מאז חזינו בפרץ האלימות המטורף של שחורצאניטיס ביציעי הדר יוסף והוא טרם עמד לדין, לא במסגרת איגוד הכדורסל ולא בוועדת משמעת פנימית, כפי שהבטיחה מכבי בהודעה רשמית שפירסמה ב־8 באפריל.

ומה אתם חושבים? טקבקו לנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אלי סהר

מסקר את הכדורסל הישראלי והאירופי וכותב טורי דעה. בתחום התקשורת מ-1990, בין השאר בעיתון "חדשות", "הארץ" ו"מקור ראשון". הצטרף ל"ישראל היום" ב-2007. בוגר בית הספר למאמנים במכון וינגייט. נשוי + 3. "רלף קליין ז"ל הוא המרואיין החביב עליי במהלך הקריירה כולה. איש שמסמל את תקומת עם ישראל מחורבות השואה לעצמאותו"

כדאילהכיר