בישראל איש לא צריך למות מאלרגיה למזון | ישראל היום

בישראל איש לא צריך למות מאלרגיה למזון

בארץ יש אלפי אנשים הסובלים מאלרגיה למזון, והם כ־5% מהילדים, ושיעור נמוך יותר בקרב מבוגרים. אלרגיה זו מסכנת חיים גם בחשיפה לכמות מזערית של המזון שאליו האדם רגיש. המזונות העיקריים אשר רגישות אליהם עלולה לסכן חיים הם: חלב, ביצים, שומשום, אגוזים, דגים ומאכלי ים.

אלרגיה מסכנת חיים למזון היא תגובה המתווכת על ידי נוגדנים מסוג IgE. עיקר הסיכון הוא חשיפה שגויה לאותו המזון - כאשר האדם אינו יודע מה מכיל המזון. 

אבל בישראל בשנת 2014 אף אחד לא צריך למות מאלרגיה למזון. כל חולה הלוקה באלרגיה למזון יכול לקבל במרפאת אלרגיה תדריך מפורט מאילו מזונות עליו להימנע, ואיך באכילה מחוץ לבית. כמו כן, יצויד כל חולה בסיכון במזרק אפיפן. זהו מזרק פשוט מאוד להפעלה, שבו חומר שמגן מפני התגובה האלרגית. 

יצוין כי כיום קיימות כמה אפשרויות למתן טיפול אשר יפחית את הרגישות האלרגית למזון ו"יאיץ" את ההחלמה מהאלרגיה. מדינת ישראל היא מהמובילות בעולם בתחום הזה. 

לסיכום - מוות מאלרגיה למזון כלשהו, וטחינה בפרט, ניתן למניעה והוא בר טיפול, כל שנדרש הוא בירור אלרגי מתאים והצמדות להנחיות הטיפוליות. 

הכותבת היא יו"ר האיגוד לאלרגיה ולאימונולוגיה קלינית וסגנית מנהל המרכז למחלות אוטואימוניות בתל השומר

ומה אתם חושבים? טקבקו לנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר