"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נחושים יותר מאי פעם להיאבק בגזענות

,עודכן

היססתי אם להתבטא בנושא הזה, מפני שלא רציתי לתת במה לרעיונות המבחילים של קומיקאי שכבר לא מצחיק, לצערנו, אף אחד. לכן איני מתכוון להתייחס להשתלחות של דיודונה בעיתונאי צרפתי ולתנועת היד המכונה "קנל" - בשני המקרים מדובר בביטויים מובהקים של אנטישמיות ושל הכחשת השואה. גם איני מתכוון להתייחס למיתוס הקונספירציה היהודית, שממנו הוא מתפרנס.

הפרובוקציות של הקומיקאי דיודונה בהחלט אינן יכולות להיחשב כסוג של השקפה, ועוד פחות מכך - כהלצה; אלו עבירות של גזענות ושל אנטישמיות, שהחוק מוקיע אותן בתוקף ומעניש את מבצעיהן.

בהקשר זה ברצוני להדגיש את התגייסותם של מוסדות המדינה ושל מערכת המשפט הצרפתית למאבק בסוג זה של הסתה. צרפת הראתה כי היא חזקה ונחושה, ועלינו לשמוח על כך.

לאחר שגינה את ה"מופע" של דיודונה, פירסם ב־6 בינואר שר הפנים הצרפתי מנואל ולס צו המפרט את האמצעים העומדים לרשות ראשי הערים והמשטרה בצרפת לשם מניעת המופעים הללו, שהדברים המושמעים בהם הם עבירה פלילית מכוונת. בהמשך, ב־9 בינואר, קיבלה מועצת המדינה של צרפת החלטה חריגה המגדירה את המעשים של דיודונה כ"פגיעה חמורה בערכים ובעקרונות שנקבעו במגילת זכויות האדם ובמסורת הרפובליקנית הצרפתית". ההחלטה אוסרת קיום כל מופע "המצדיק את מעשי האפליה, הרדיפה וההשמדה שבוצעו במהלך מלחמת העולם השנייה", ואשר "פוגע בכבוד האדם" וב"לכידות הלאומית".

מדובר בקביעה מפורשת של הערכאה המינהלית הגבוהה ביותר בצרפת, ולפיה חופש הביטוי - עיקרון יסודי שצרפת מגינה עליו בלהט - אינו חל על דברי הסתה לשנאה גזעית.

צרפת של וולטר אינה חוששת ממגבלה אפשרית על חופש הביטוי. בצרפת לא יהיה מקום לחוסר סובלנות. ארצי אינה גזענית ואינה אנטישמית. הנשיא פרנסואה הולנד ציין זאת ביום השנה ה־70 להקמת הקרי"ף, ארגון הגג של הקהילה היהודית בצרפת, שחל ב־16 בדצמבר, כאשר אמר: "האנטישמיות(...) אינה בעייתה של הקהילה היהודית, אלא של כל אזרחי צרפת". במעמד זה דרש הנשיא הולנד במפורש מהממשלה "להיאבק(...) במי שמעמידים פני קומיקאים, אך אינם אלא אנטישמים מדופלמים".

ממשלת צרפת נחושה היום יותר מאי פעם להילחם בנגע האנטישמיות, על כל צורותיו ובכל מקום שבו הוא יופיע. לשם כך גיבשה צרפת ארגז כלים משפטי רב עוצמה המיועד למאבק בתופעה זו, כולל באינטרנט. צרפת לא תניח ל"יזמי השנאה" לנצל לרעה את ערכי החירות והסובלנות. כפי שניסח זאת שר הפנים, עלינו "לשבור את מכאניקת השנאה".

תירגם מצרפתית: ליאור יחיאליטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר