1. זו לא הפעם הראשונה שמכבי ת"א שומטת יתרון מבטיח ומעלה מהגנזך את תשדירי רשות השידור לגביית האגרה בשנות ה־70: "ומה עם החצי השני?"
זה קרה לה מול חולון, נס ציונה, ויטוריה ואפילו בקובאן ובגן נר היתה נפילה במחצית השנייה, שמתבטאת בירידה של כמעט 40 אחוזים בתפוקה. זה מתחיל מיריבה שמעלה את רמת האינטנסיביות, נמשך בהגנה עצלה שמשאירה את האנשים הלא נכונים לקליעה (פירסון נואלס בנס ציונה, מרטינאס גצ'יביצ'יוס אתמול) וממשיך בסגירה שערורייתית לריבאונד (לווילנה היו אתמול 16 כדורים נוספים מריבאונד התקפה).
זה אומר שכמעט בכל החטאה שנייה של היריבה נמנע ממכבי לרוץ. לכך אפשר להוסיף שאין למכבי רכז טבעי - לכן אין משחק ריצה ומשחק הפיק אנד רול, שעליו מושתת היום הכדורסל, כמעט לא קיים.
2. ג'ו אינגלס הוא כרגע הילד ההולנדי שמחזיק באצבע את החור בסכר מבחינת עמדת הרכז. אם לא מובילים אותו ימינה הוא מנפק מהלכים נהדרים בפיק אנד רול, והגובה שלו מאפשר לו מסירות חדות לגארדים שחותכים. אבל גם אינגלס נשחק ומתעייף ובכל המשחקים האחרונים סיפק תרומה שלילית דווקא ברבע האחרון החשוב. אתמול הוא לא קלע נקודה מתחילת הרבע השני ואיבד שישה כדורים.
למרות שברצלונה ביצעה לא מעט החלטות טיפשיות הקיץ (השחרור של שאראס וההחתמות של ג'ייקוב פולן שנזרק מירושלים ובוסטיאן נאכבר ששיאו היה בעשור הקודם), הם כנראה ידעו למה הם משחררים את אינגלס. לאוסטרלי קשה עד בלתי אפשרי לשמור על גארדים, ולצוות אותו כרכז בודד שיוביל כדור מול לחץ זו טעות שעלתה ועוד תעלה למכבי בנקודות.
3. המאמר שנכתב כאן אתמול "אבדה תקוותנו" גרם ללא מעט אוהדי מכבי לאבד את שלוותם, אבל גם אתמול פתחה מכבי בחמישייה זרה כשיוגב אוחיון משמש סוג של עלה תאנה בהמשך המשחק.
מדוע ברצלונה עם תקציב כפול ממכבי שולחת למגרש את מאריו הזוניה ואלחנדרו אברינאס הצעירים, ריאל מדריד את דניאל דיאס, ז'ליקו אוברדוביץ' בפנרבחצ'ה מעלה בחמישייה את קנאן סיפהאי בן ה־18 ולבן אלטיט אין מקום אפילו כגבוה השלישי במכבי ת"א? מעולם משפטו של סשה גומלסקי ז"ל לא היה נכון יותר: "איך קבוצה מאסיה עם שחקנים מאמריקה מתיימרת להיות אלופת אירופה?"
מה אתם חושבים? טקבקו לנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו