היו נורות אדומות
יממה אחרי שהסיר פרופ' יעקב פרנקל את מועמדותו לנגיד בנק ישראל בעקבות תקרית "תיק החליפות" בחנות הדיוטי פרי בהונג קונג, פירסמה קרן מרציאנו, הכתבת הכלכלית של ערוץ 2, כי רה"מ בנימין נתניהו ושר האוצר יאיר לפיד שוקלים למנות את פרופ' ליאו ליידרמן לנגיד בנק ישראל. ליידרמן ידע מרה"מ ומשר האוצר כי אם מינוי פרנקל נופל, הוא הנגיד הבא של בנק ישראל. היו לו חודשיים להיערך כראוי לוועדת טירקל.
אני בעיתונות כבר יותר מ־30 שנים ומלווה בצמוד את בנק ישראל מאז 1985. סיקרתי מקרוב ולעומק חמישה נגידים: משה מנדלבאום, מיכאל ברונו ז"ל, יעקב פרנקל, דוד קליין וסטנלי פישר. השמועות על נסיבות עזיבתו של ליידרמן את בנק ההשקעות הבינלאומי הגדול ביותר בעולם, "דויטשה בנק",הסתובבו בחוגים המקורבים לבנק ישראל.
מייד לאחר הפרסום של מרציאנו פניתי בשאילתה לדוברים של רה"מ ושל שר האוצר. בפנייה שאלתי אם נכון הפרסום על מינויו הצפוי של ליידרמן, וזאת למרות שפרטים בעברו של ליידרמן בתחום הבנקאות עלולים להיות בעייתיים. לא ברור אם השאילתה עברה הלאה לקודקודים. שאילתה דומה הועברה לדוברים גם ביום רביעי לפני השעה 18:00, כמה דקות לפני ההכרזה החגיגית על מינויו של ליידרמן.
כעת מתברר כי כבר באותו הזמן היו שתי פניות לוועדת טירקל, שבהן נטען כי יש לפונים "מידע שיכול לשפוך אור על נסיבות עזיבתו של ליידרמן את דויטשה בנק". הפניות לא היו על רקע מיני. כמו כן, נפוצו שמועות שלפיהן ליידרמן, כמו פרנקל ועוד 40 חברי הנהלה ו־160 בכירים, נדרש ב־2006 על ידי מבקר המדינה לשעבר מיכה לנדשטראוס, להשיב כספים לאוצר המדינה בגין "פנסיה מוגדלת". בסביבתו של רה"מ הסבירו כי ליידרמן נשאל על כך וטען כי "אין לו מה להסתיר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוזאב קליין
כתב הכלכלה של "ישראל היום" משנת 2008. מסקר את ועדות הכלכלה והכספים של הכנסת. החל את דרכו באמצע שנות ה-80 כשהצטרף לשבועון הכלכלי "כספים", בהמשך עבר ליומון הכלכלי "גלובס". שימש כתב כלכלי בעיתון "חדשות", וגם ב"מעריב". בשנים 1990-1980 היה תחקירן ראשי בפרויקט אינצקלופדיה "צה״ל בחילו", עוזר מחקר של העיתונאי זאב שיף ז״ל (כרך חיל האוויר) ויעקב ארז - ובמסגרתו היה שותף בכתיבת הכרכים: "סיירות ומיעוטים", "מטכ"ל אג"א", "חיל החימוש" ו"חיל התחזוקה", "מבוא ב" (מלחמת ההתשה ומלחמת יום כיפור). ערך וכתב את הספר "המלחמה בטרור". בוגר ה"סיטי קולג'" של ניו יורק, ארה״ב, ובעל תואר שני מאוניברסיטת בוסטון. שירת בחטיבה 7, במהלך בהתשה בתעלת סואץ וברמת הגולן. במילואים שירת במלחמת יום הכיפורים, מבצע ליטאני ובמלחמת לבנון הראשונה.