"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סיפורים של לילות רמדאן

,עודכן

צום הרמדאן שחל בימים אלה משמש תקופה שבה פורחים במדינות ערב והאיסלאם הלקחים האיסלאמיים מן העבר, המשמשים לעיצוב הדור לעבר חזון "אומת האיסלאם" שתשלוט בעולם. לקחים אלה, המושמעים בכל השנה במסגדים, מוצגים בלילות רמדאן באמצעות סדרות טלוויזיה ורדיו.

סדרות אלה כובשות את המסכים בעולם האיסלאמי, על כל זרמיו. הן מבליטות את פלגנותם, בוגדנותם, חמדנותם, שקריהם וסכסכנותם של היהודים בתוך עצמם וכלפי האחרים. מסריהן מבליטים את ניסיונם של היהודים להרעיל את מוחמד ואת בגידתם בו בקרב "השוחה" באלמדינה. הן מדגישות את תחושת העליונות של היהודים ואת שנאתם למוסלמים.

שיעורי הצפייה הגבוהים בזמן הארוחה המפסקת (ה"איפטאר") והפופולריות שלה זוכים סיפורי לילות הרמדאן ("אמסיאת רמדאניה") מקנים לסדרות האנטישמיות הללו ולמפיקיהן מקום של כבוד במחזאות, בפילוסופיה ובתיאולוגיה הערבית והאיסלאמית. אזרחים רבים במדינות ערב, המצויים במהפכה ובמצב כלכלי קשה ונתונים להפצצות ולרצח המונים, צופים בסדרות אלה ומתרפקים על עוצמת העבר בתקווה שעוד תשוב.

חלק ניכר מסיפורי לילות הרמדאן מציגים את היהודים כיום כמכשול לאיסלאם וכמי שמערימים בזדון ובנוכלות קשיים בפני התעצמותו. מכיוון שכך נגזר דינם של היהודים, הציונים והישראלים לשמד ב"פלשתין" שאותה "שדדו". לקח זה יתקיים ממש לפי המופת שהותיר מוחמד, שגירש את שבטי היהודים מחצי האי ערב ושחט כ־700 מיהודי ח'יבר, שנשיהם וילדיהם נמכרו לעבדות. כחלק מנרטיב זה מוזכרת גם שבויה יהודייה שמה צפייה, שבלילה שבו נשחטו יקיריה הובלה לשמש באוהלו של מוחמד ואחר כך התאסלמה (כמובן, מרצונה).

בעוד כל מי שמעביר שבב ביקורת על האיסלאם נחשב ל"איסלאמופוב", מציגות סדרות הרמדאן את היהודים כאויב האלוהים. באופן הגובל בכפירה באיסלאם יש התעלמות מכוונת מפסוקי הקוראן הקובעים כי היהודים הם העם הנבחר, יורשיה החוקיים של ארץ ישראל וירושלים. שיבת היהודים לארצם היתה יכולה לשמש למוסלמים הוכחה לנכונות נבואות האיסלאם, אך הם בוחרים להתכחש לכך משיקולים פוליטיים.

צופה מערבי הנחשף ל"יצירות" הגרוטסקיות הללו, גם אם הוא מכיר את האנטישמיות המערבית "הרעילה הישנה והטובה", משתאה לנוכח הבנאליות עתירת השגיאות ההיסטוריות והאמנותיות המאפיינת אותן. גם רמתם האינטלקטואלית של היוצרים ושל הצופים בהן מעוררת יותר מתהייה. לילות רמדאן מלמדים כי מדובר בתוכנית השמדה המחייבת את ישראל להימנע מלפעול לפי אשליות אופטימיות ומרשמי הלקאה עצמית הנובעת מ"נזיפות העמים".

אי הנכונות של הפלשתינים לוותר על ה"שיבה" לישראל בגבולות 67' וסירובם להכיר בישראל כמדינת העם היהודי הם חלק מהאג'נדה העתיקה של ח'יבר. איננו זקוקים להכרת הפלשתינים, שנולדו אך אתמול. אפילו תביעתם לשחרר רוצחים ערבים אזרחי ישראל כמחווה לרמדאן היא חלק מאי הכרתם בריבונות ישראל על כלל אזרחיה, ויש לדחות זאת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר