"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בעימות הבא המיקרופונים של טראמפ וביידן יושתקו לזמנים קצרים

המהלך נועד למנוע הפרעות כפי שהיו בעימות הראשון • טראמפ התנגד, אך ישתף פעולה: "נותר מחויב" • ביהמ"ש העליון האריך את ספירת הקולות בפנסילבניה

,עודכן
טראמפ וביידן // צילום: אי.אף.פי // טראמפ וביידן

הבחירות בארצות הברית מגיעות לישורת האחרונה:לקראתהעימות הנשיאותיהאחרון שצפוי להתקיים ביום חמישי, בין הנשיא טראמפ לבין המתמודד הדמוקרטי ג'ו ביידן, הלילה (שלישי) ועדת העימותים הנשיאותית הודיעה כי המיקרופונים של המתמודדים יושתקו לפרקים כדי למנוע הפרעות.

טראמפ וביידן התכתשו בעימות הנשיאותי הראשון // צילום: רויטרס

החידוש בעימות הזה יבוא לידי ביטוי באמצעות כפתור "השתק", שנועד למנוע הפרעות של שני המשתתפים ולמנוע מצב בו השניים עשוים לדבר ולהפריע האחד לשני, כפי שקרה במהלךהעימות הראשוןבין השניים.

מטעם קמפיין הנשיא טראמפ, שבמשך השבועות האחרונים הביע התנגדות לשינוי הפורמט, ואף סירב להשתתף בעימות וירטואלי מול ביידן, נמסר כי למרות שהם לא תומכים בשינוי, הנשיא נשאר מחוייב לעימות שצפוי להתקיים ביום חמישי. ביל סטפיאן, מנהל הקמפיין של טראמפ מסר: "הנשיא מחויב לעימות עם ג'ו ביידן, מבלי להתייחס לשינוי החוקים שנעשה ברגע האחרון על ידי הוועדה המוטה, כדי להעניק יתרון למועמד המועדף עליהם".

עניין ציבירי גדול, צופים בעימות בארה"ב // צילום: איי.פי
עניין ציבירי גדול, צופים בעימות בארה"ב // צילום: איי.פי

ועדת העימותים הנשיאותית הסבירה כי במהלך העימות שצפוי להתקיים ביום חמישי, בנאשוויל טנסי, המיקרופון בו ישתמש כל משתתף יושתק. ההשתקה תעשה, כאמור, על מנת לאפשר לצד אחד לשאת דברי פתיחה בני שתי דקות, בתחילת של כל מקטע מששת המקטעים של העימות, מבלי שהצד השני יפריע לו.

החלטת העליון על ההצבעה בדואר בפנסילבניה

בית המשפט העליון בארצות הברית אישר להאריך את המועד הסופי לספירת קולות ב"קלפי נעדרים" עד ל-3 ימים אחרי הבחירות שיתקיימו ב-3 בנובמבר. משמעות ההצבעה היא שהחלטת בית המשפט העליון של מדינת פנסילבניה למעשה נשארת תקפה והמשמעות היא שניתן יהיה לספור קולות שיגיעו לקלפיות עד יום שישי ב-6 באוקטובר.

הצבעה בדואר בפנסילבניה // צילום: אי.אף.פי
הצבעה בדואר בפנסילבניה // צילום: אי.אף.פי

את העתירה שהגישה המפלגה הרפובליקנית בפנסילבניה, בבקשה לדחות את החלטת בית המשפט העליון במדינת פנסילבניה, דחה הלילה בית המשפט העליון האמריקני בתיקו של 4 תומכים ו-4 מתנגדים, לאחר שנשיא בית המשפט העליון האמריקני, ג'ון רוברטס, הצביע יחד עם הליברלים.

בימי שגרה, מאיישים את מושביו של בית המשפט העליון האמריקני תשעה שופטים, במטרה למנוע מקרים של תיקו. אך לאחר פטירתה של השופטת רות ביידר גינסבורג נוצר חלל בכס השיפוט. מי שצפויה למלא את החלל שהותירה היא המועמדת של טראמפ לביהמ"ש העליון, השופטת איימי קוני בארט השמרנית, שעשויה להיות מושבעת לתפקידה בבית המשפט העליון עוד לפני שיתקיימו הבחירות ב-3 בנובמבר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר