"אני קורא לכל האמריקנים: עשו את חובתכם הפטריוטית לשמור על ארצנו בטוחה, להגן על עצמכם ועל הסובבים אתכם ולכבד את זכרם של כל אלה שאיבדנו. עכשיו זה הזמן". את הדברים אמר נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמש (שלישי), זאת לאור מספר המתים העצום במדינה ואיום וריאנט האומיקרון.
ארה"ב: מקרי המוות ממגיפת הקורונה חצו את רף ה-800 מיליון בני אדם // צילום: רויטרס
יו"ר ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום גבריסוס התייחס לנושא והצהיר אמש כי "וריאנט האומיקרון מתפשט בקצב שלא ראינו בשום גרסה קודמת של הקורונה. אהיה מאוד ברור: חיסונים לבדם לא יוציאו אף מדינה מהמשבר הזה". נכון לעכשיו, אחוז המחוסנים בשתי מנות בארה"ב עומד סביב ה-60% וקרוב ל-55 מיליון איש קיבלו מנת בוסטר שלישית.
"כמעט כל המתים בתקופה האחרונה היו מקרים שהיה ניתן למנוע", אמר ד"ר כריס בייר, אפידמיולוג בבית הספר לבריאות הציבור "ג'ונס הופקינס בלומברג" לסוכנות הידיעות איי.פי. "זה בגלל שהם היו לא מחוסנים. זו טרגדיה נוראית", הוסיף המומחה.
בתוך כך, תנועת מתנגדי החיסונים ממשיכה לצבור תאוצה לרוחבה ואורכה של ארה"ב עם מוקדי הפגנות בכמה מדינות, ביניהן דרום קרוליינה, שם קיבלו המפגינים גיבוי מפתיע מצד עורך הדין רוברט קנדי, אחיינו של הנשיא לשעבר ג'ון קנדי, המתמחה במשפט סביבתי. "זו רשלנות רפואית פלילית לתת לילדים את החיסונים האלה", טען קנדי במהלך נאום שנשא בכנסייה מקומית.
לאור המצב החמור ועל רקע העלייה העקבית ברמת התחלואה, בניו יורק וקליפורניה הכריזו על חובת עטיית מסכות במתחמים סגורים החל מהיום. כ-117 אלף אזרחים אומתו כחיובים ו-1,073 איש מתו ב-24 שעות האחרונות כתוצאה מהנגיף ברחבי ארה"ב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו