משפטה של מקסוול נפתח: "הגישה נערות לאפשטיין"

התביעה במשפטה של מי שחשודה כי סרסרה בקטינות עבור המיליונר הפדופיל תיארה את שיטות הפעולה שלה • "נהגה לעודד את הצעירות לעסות את אפשטיין", סיפרה התובעת

גיליין מקסוול וג'פרי אפשטיין. אישומים בגין סחר בקטינים לטובת מין, צילום: GettyImages

משפטה של גיליין מקסוול, החשודה בסרסרות בנערות צעירות עבור הפדופיל המורשע ג'פרי אפשטיין, נפתח אתמול (שני) בעיר ניו יורק, וכעת נחשפות עדויות על אופי מעשיה של מי שזכתה לכינוי "המדאם של אפשטיין".

התובעת לארה פומרנץ תיארה בנאום הפתיחה את התנהלותה של מקסוול, ואמרה: "היא זיהתה נשים צעירות והגישה אותן לאפשטיין. היא הרגיעה אותן ונתנה להן להרגיש בטוחות, כדי שהן יעברו התעללות מינית בידי גבר בגיל העמידה. לפעמים היא הייתה בחדר כשזה קרה".

פומרנץ טענה כי מקסוול לא הייתה עובדת זוטרה של אפשטיין, אלא "הגברת השולטת בבית" שדאגה שכל המעשים האסורים יקרו מאחורי דלתות סגורות. עוד טענה התובעת כי אפשטיין ומקסוול פיתחו סדרה של כללים וחוקים על מנת להמשיך במעשי הפגיעה המינית.

"קודם הם השיגו את הגישה לנערות הצעירות. הם קנו את אמונן בכל מיני דרכים. לאחר מכן הרגילו אותן לחוש בנוח בנוגע לקשר מיני עם אפשטיין. הנאשמת עיסתה את אפשטיין בנוכחות הבנות ולאחר מכן עודדה אותן לעשות כמוה. אך מה שקרה בחדר העיסויים של אפשטיין לא היה עיסוי, אלא התעללות ותקיפה מינית".

עורך דינה של מקסוול, בובי סטרנהיים, הגיב לטענות התביעה, ואמר: "מאז שחווה הציעה את פרי עץ הדעת לאדם, נשים מואשמות בדברים שגברים עשו. גיליין מקסוול אינה ג'פרי אפשטיין, היא לא דומה לו בשום צורה". מצד שני, סטרנהיים ניסה להגן על דמותו של אפשטיין, ואמר כי "היו לו גם תכונות חיוביות רבות.

אפשטיין התאבד בתא המעצר בחודש אוגוסט בשנת 2019. שעות ספורות לפני שהתאבד פורסמו אלפי מסמכים הנוגעים לחשדות נגד עבריין המין, שכבר הורשע בעבר בסחר בקטינות למטרות מין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר