פייזר בישורת האחרונה לקראת חיסון ילדים

חברת התרופות האמריקנית הודיעה כי תגיש ל-FDA בקשה לאישור חירום לחיסון עבור בני פחות מ-12 כבר בסוף החודש הבא • מנהל המזון והתרופות צפוי להעניק אישור סופי וקבוע לחיסון של פייזר עוד השבוע

נער מקבל חיסון של פייזר בגרמניה , איי.פי
נער מקבל חיסון של פייזר בגרמניה, צילום: איי.פי

חברת התרופות האמריקנית פייזר הודיעה אתמול (א') כי היא קרובה לסיום שלב הניסויים הקליניים של חיסון ילדים מתחת לגיל 12 ומעל גיל 5 והם צפויים להגיש בקשה לאישור חירום של החיסון לקבוצת הגילים הזו למנהל המזון והתרופות האמריקני בסוף חודש ספטמבר.

"אנחנו מקווים לקבל את אישור מנהל המזון והתרופות – בכפוף לממצאי המחקר הקליני כמובן, לא הרבה אחרי תחילת שנת הלימודים", אמר ד"ר פיל דורמיצר, המדען הראשי של חברת התרופות פייזר לרשת הרדיו הציבורית בארצות הברית. גם חברת מודרנה נמצאת בשלבים מתקדמים של הניסוי בחיסון שלה עבור בני 12 עד 5, אך ככל הנראה פייזר תהיה הראשונה להגיש ממצאים למנהל המזון והתרופות.
בפייזר הודיעו כי הם מתכוונים להגיש לאחר מכן גם תוצאות של ניסויים קליניים שמתקיימים בילדים בני פחות מחמש בתקווה לקבל אישור להתחיל ולחסן גם פעוטות ותינוקות בני יותר מחצי שנה כבר במחצית השנייה של 2021.

ראש הממשלה נפתלי בנט פנה למנכ"ל חברת פייזר, אלברט בורלא, מוקדם יותר החודש וביקש ממנו להאיץ א שלב הניסויים הקליניים של הלך החיסון לילדים מתחת גיל 12. בורלא אמר לראש הממשלה כי יפעל ככל יכולתו להאיץ את התהליך וכי הוא רואה חשיבות גדולה לחיסון הילדים. בישראל כבר חוסנו יותר מ-40 אחוזים מבני ה12 עד 15.

בתוך כך, גורמים במנהל המזון והתרופות האמריקני אמרו ל"ניו יורק טיימס" כי אישור סופי וקסוע של חיסון הקורונה של פייזר, שמחזיקה כרגע באישור חירום להפצת החיסון שלה, צפוי להתקבל כבר בימים הקרובים, אם לא היום. הגורמים מסרו כי האישור צפוי היה להתקבל לקראת אמצע חודש ספטמבר אך הוחלט בארגון לזרז את התהליך בשל התמותה הגוברת ממחלת הקורונה בארצות הברית.

ד"ר קמרון ווב, חברת בצוות המאבק בקורונה של הבית הלבן, אמר בתגובה להודעה על זירוז הליך האישור: "אין שום דבר ניסיוני בחיסונים הללו. האישורים ש כבר קיבלו יחד עם גוף הראיות העצום שנאגר עד כה מצביעים באופן חד משמעי שהחיסונים בטוחים לשימוש ויעילים ביותר".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר