אירועי השריפה ברחבי העולם בכלל, ובארצות הברית בפרט, נמשכים. השריפה "דיקסי", שפרצה ב-14 ביולי, משתוללת בצפון קליפורניה, הורסת כל חלקה טובה, וכילתה כבר יותר מ-432,813 דונם - מה שהופך אותה לשריפה השלישית בגודלה בהיסטוריה של המדינה.
האש הרסה כבר יותר ממאה בתים וצפויה לגרום עוד נזק רב, הואיל והכבאים לא מצליחים להשתלט על האש ומופתעים מהמימדים ומההתפשטות. הרשויות מחפשות אחר שמונה נעדרים. אלפי תושבים פונו מבתיהם. מפקח היער הלאומי פלומאס, כריס קרלטון, תיאר את האירוע ואמר כי התנהגות האש מפחידה מאוד, והתקילה אפילו את הכבאים הוותיקים שלא יודעים איך להגיב.
העיירה גרינוויל שבמחוז פלומאס נפגעה באופן קשה מהשריפה. "האש שרפה את כל מרכז העיר שלנו - הבניינים ההיסטוריים שלנו, בתי המשפחות, העסקים הקטנים ובתי הספר נהרסו", כתב מפקד מחוז פלומאס קווין גוס.
וזו לא השריפה היחידה. בסך הכל 11 שריפות גדולות חדשות דווחו בארה"ב מאז יום חמישי, כך על פי מרכז הכבאות הלאומי. האש מתפשטת בעיקר בצפון מערב צפון ארה"ב, במוקדים כמו אלסקה, וושינגטון, אורגון, איידהו, מונטנה וויומינג. הנזק הגדול ביותר הוא בקליפורניה ובאורגון, שם נשרפו יותר מ-1.1 מיליון דונם.
רוברט פילד, חוקר מאוניברסיטת קולומביה וממכון גודארד לחקר החלל של נאס"א אמר ל"ניו יורק טיימס" כי "מספר השריפות לא עלה, אך כמות השטחים שנשרפו מאז שנות השמונים בקליפורניה יותר מהוכפלה".
אירועי השריפה בארצות הברית מצטרפים לעוד אסונות טבע ברחבי העולם, שעליהם אנו שומעים יותר ויותר לאחרונה. מהשיטפונות באירופה, דרך אלו בסין ובהודו ואפילו בעומאן, ועד לגלי חום קיצוניים בצפון אמריקה. האקלים החם באזור מביא להתפשטות קיצונית יותר של השריפות.
שבע מהשריפות הגדולות בקליפורניה אירעו בשנה האחרונה. ג'ניפר בלץ', חוקרת כדור הארץ באוניברסיטת קולורדו בולדר, אמרה: "נראה שעברנו איזשהו סף, ואנחנו רואים יותר ויותר אירועים קיצוניים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו