תשעה בני אדם נהרגו אמש (ראשון) בהתרסקות מטוס מנהלים מדגם לירג’ט 60 באזור מגורים במחוז פאלם ביץ’ שבפלורידה. המטוס, שהמריא מאוסטין, טקסס, בדרכו לנמל התעופה נורת’ אליותרה בבהאמה, התרסק בסביבות השעה 12:50 בצהריים, לפי השעון המקומי. מזכיר התחבורה האמריקני שון דאפי אישר כי כל תשעת בני האדם שהיו עליו נהרגו, וכינה את האירוע “טרגדיה מחרידה”.
ההתרסקות אירעה באזור קרסטהייבן, סמוך לכביש מיליטרי טרייל, במרחק של כ-11 ק״מ מאחוזת מאר-א-לאגו של הנשיא דונלד טראמפ, לפי דיווח סוכנות הידיעות הצרפתית AFP. טראמפ עצמו שהה באחוזה מוקדם יותר היום, אך עזב את האזור באייר פורס 1 כשעה לפני האסון.
CHILLING AUDIO captures FEMALE PILOT’S FINAL MOMENTS before PLANE CRASHES in FLORIDA ‘MAYDAY, MAYDAY, we’re descending 10,000 FEET PER MINUTE’ ‘LOOK OUTSIDE JACK… HOLY FU*K WE’RE OUT OF TIME’ — TERRIFYING final words heard before impact https://t.co/AaHiQRI69N
— RT (@RT_com) November 1, 2026
הקלטות הקשר עם בקרת התעבורה האווירית, שנקלטו באתר LiveATC וצוטטו בכלי התקשורת האמריקניים, מתעדות את רגעי המצוקה של הצוות. דקות לפני ההתרסקות דיווח הצוות על הצטברות קרח שניתן להתמודד עמה ועל מערבולות אוויר בעוצמה בינונית. לאחר מכן דווח על משקעים, והצוות ביקש לטפס לגובה רב יותר.
אלא שזמן קצר לאחר מכן נשמעה בקשר קריאת מצוקה: “אנחנו יורדים 10,000 רגל בדקה”. בהמשך החמיר הדיווח: “אנחנו במצב של מהירות יתר ויורדים 20,000 רגל בדקה” - קצב ירידה של כ-6.1 קילומטרים בדקה.
באחד הרגעים האחרונים נשמעה אחת מנשות צוות הטיסה אומרת: “אנחנו עומדים להתרסק לתוך הקרקע”. בקר התעבורה האווירית השיב: “אני כאן איתך, דברי איתי”. בהמשך נשמע בקשר המשפט “נגמר לנו הזמן”.
נתוני המעקב של ADS-B Exchange, שצוטטו בדיווח רשת CNN, הראו כי המטוס איבד כ-27 אלף רגל - כ-8.2 קילומטרים בתוך כדקה, לפני שנתוני המעקב נקטעו. באזור שרר מזג אוויר סוער, אך בשלב זה לא נקבע אם הוא תרם להתרסקות.
תיעודים מהזירה הראו את המטוס צולל לעבר הקרקע ומתפוצץ בכדור אש סמוך לבתים ולכלי רכב שנסעו בכביש. במקום נותר מכתש גדול, וסביבו התפזרו שברי אספלט והריסות. מושל פלורידה רון דסנטיס מסר כי לא התקבלו דיווחים ראשוניים על נפגעים על הקרקע. כ-600 תושבים פונו ממתחם בתים ניידים סמוך, והכביש באזור נסגר לתנועה.
המועצה הלאומית לבטיחות בתעבורה בארה״ב (NTSB) הודיעה על שיגור צוות חקירה לזירה, בסיוע רשות התעופה הפדרלית (FAA). זהות ההרוגים טרם פורסמה, והגורם להתרסקות עדיין נחקר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
