ספינות מלחמה אמריקניות הפועלות במזרח התיכון נערכות להסלמה אפשרית בלחימה, למקרה שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ יחליט לצאת לסבב תקיפות חדש נגד איראן בשבועות הקרובים. כך עולה מדיווח של עיתון ה"וול סטריט ג'ורנל", שכתביו קיימו ביקור נדיר בנושאת המטוסים האמריקנית "ג'ורג' וושינגטון" ובמשחתת טילים מונחים הפועלות בימים אלו בים הערבי.
על פי גורמים אמריקניים המעורים בתוכניות, במהלך הביקור על סיפון נושאת המטוסים תועדו פעולות טיסה וכן חידוש משמעותי של מלאי התחמושת והאספקה. בין היתר, הועבר לספינות משלוח גדול של טילי תקיפה לטווח רחוק ופצצות חודרות בונקרים, המיועדות לחדור ולפגוע במטרות תת-קרקעיות מבוצרות.
"דרוכים ומוכנים להגיב"
מפקד נושאת המטוסים, קפטן ניקולס דליאו, התייחס להיערכות הכוחות בלב ים והבהיר כי הצוותים נמצאים בכוננות מתמדת. לדבריו, הכוחות תמיד מוכנים, שמים לב למתרחש, מרוכזים בסביבתם וערוכים להגיב באופן רפלקסיבי או יזום לכל תרחיש.
אף על פי שהנשיא טראמפ הצהיר בעבר כי לא יתקוף באיראן לפני בחירות האמצע שייערכו בחודש נובמבר, בפנטגון הבהירו לעיתון כי תפקידו של הצבא הוא לפתח ולהציג בפני הנשיא אפשרויות פעולה. גורמים רשמיים בארצות הברית הדגישו כי נכון לעכשיו, טרם התקבלה החלטה סופית על יציאה למתקפה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
