ממשל טראמפ פועל לגיבוש תיק משפטי שיאפשר לשלול את אזרחותה האמריקנית של חברת הקונגרס הדמוקרטית אילהאן עומאר, ובהמשך לגרשה מארצות הברית. כך דווח היום (חמישי) ב"וול סטריט ג'ורנל", מפי גורמים אמריקניים המעורים בפרטי החקירה. במוקד החשדות עומדת האפשרות שעומאר או אביה המנוח מסרו מידע כוזב בנוגע לגילה במסגרת הליך קבלת האזרחות שלה לפני יותר מ-25 שנה.
על פי הדיווח, החקירה מתמקדת בנסיבות שבהן קיבלה עומאר אזרחות אמריקנית בשנת 2000, לאחר שהגיעה לארצות הברית מסומליה עם משפחתה בשנת 1995. החוקרים בודקים אם גילה שונה במסמכי ההגירה כך שתוצג כבת 17 במקום בת 18. ההבדל עשוי להיות משמעותי מבחינה משפטית, שכן קטינה הייתה עשויה להיות זכאית לקבלת אזרחות באופן אוטומטי בעקבות התאזרחות אביה, בעוד שבגירה הייתה נדרשת לעבור הליך עצמאי.
🚨 BOOM! FEDERAL AGENTS ARE STILL ALL OVER ILHAN OMAR'S D.C. RESIDENCE It's been over 4 HOURS since the 6AM ET pre-dawn raid began 🔥 DOJ AND DHS are involved, with HSI reportedly the main agency present. Sounds like these patriots are going to WORK, leaving NO stone unturned and making sure the case is rock solid Months ago, Ilhan Omar dared the Trump admin to investigate and indict her Maybe an indictment is coming. Clearly, evidence is being gathered. SHE ASKED FOR IT! SEND HER BACK 👋🏻
— Eric Daugherty (@EricLDaugh) October 12, 2026
ביום שני לפנות בוקר פשטו סוכנים פדרליים על ביתה של עומאר בוושינגטון, שלושה שבועות לפני בחירות אמצע הכהונה שבהן היא מתמודדת על כהונה נוספת. במהלך החיפוש, שבוצע בצו בית משפט, החרימו החוקרים את הטלפון הנייד שלה, מחשבים אישיים, מחברות ואת דרכונה. בזמן הפשיטה נכחו בבית עומאר ובעלה בלבד.
במקביל, הרשויות הוציאו יותר מתריסר זימונים לעדות בפני חבר מושבעים גדול במינסוטה, בין היתר לקרובי משפחתה של עומאר. במסגרת החקירה נבדקים גם מסמכי ההגירה של המשפחה ופעולותיו של אביה המנוח, נור עומאר מוחמד, שהביא את בני משפחתו לארצות הברית ממחנה פליטים בקניה.
עם זאת, גורמים המעורים בפרטים ציינו כי חשדות דומים נבדקו כבר בתקופת ממשל ביידן, אך אז הוחלט שלא להמשיך בחקירה בשל היעדר ראיות מספקות להונאה.
מלשכתה של עומאר נמסר בתגובה: "הנשיא טראמפ היה שמח להיפטר מאחד הקולות הפרוגרסיביים המשפיעים ביותר בקונגרס. אין לכך שום בסיס". עומאר עצמה הכחישה בעבר כי ביצעה הונאת הגירה.
החקירה מתנהלת ברקע מאמץ נרחב של ממשל טראמפ לשלול אזרחות מאמריקנים שהתאזרחו במדינה, בטענה שמסרו מידע כוזב במהלך ההליך. עד כה הגיש הממשל יותר מ-200 תביעות בנושא. עם זאת, שלילת אזרחות מחייבת הליך משפטי והוכחה כי האדם מסר מידע כוזב מהותי לצורך קבלתה.
במקביל לחקירת ההגירה, התובעת הפדרלית בוושינגטון, ג'נין פירו, אישרה כי הרשויות בוחנות גם את הדיווחים הכספיים של עומאר. "מתנהלות כמה חקירות. אם בוצעה עבירה, היא תועמד לדין", אמרה בריאיון לפוקס ניוז.
טראמפ, שקרא בעבר שוב ושוב לגרש את עומאר מארצות הברית, תקף אותה גם השבוע במהלך נאום באוהיו. לאחר שהתייחס לחברת הקונגרס ולמהגרים מסומליה, החל הקהל לקרוא "לגרש אותה". הנשיא אמר בתגובה: "הם מרמים בכל דבר. לא נסכים לסבול את זה".
עומאר, בת 44, נחשבת לאחת הדמויות הבולטות באגף הפרוגרסיבי של המפלגה הדמוקרטית ולמבקרות החריפות של טראמפ. במשך שנים היא ניצבת במוקד טענות מצד הרפובליקנים בנוגע לעברה ולהליכי ההגירה שלה, לרבות טענה שלפיה נישאה לאחיה כדי לאפשר את כניסתו לארצות הברית. עומאר מכחישה את הטענה כבר יותר מעשור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
