"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פלורידה נגד הניו יורק טיימס: "הסתה אנטי-ישראלית"

התובע הכללי של פלורידה דורש גישה למסמכים פנימיים של החברה, בטענה כי דירקטוריון ה"ניו יורק טיימס" לא פיקח כראוי על הסטנדרטים העיתונאיים • בעיתון דוחים את הטענות: "ניסיון שקוף להפעיל לחץ על גוף תקשורת עצמאי"

| עודכן:
0השמעה
משרדי ה"ניו יורק טיימס". האם ייחשפו ההתכתבויות? , AFP
משרדי ה"ניו יורק טיימס". האם ייחשפו ההתכתבויות? | צילום: AFP

התובע הכללי של פלורידה הגיש הלילה (בין רביעי לחמישי, שעון ישראל) תביעה נגד כלי התקשורת האמריקני "ניו יורק טיימס", בדרישה לקבל גישה למסמכים פנימיים של החברה. זאת כדי לבחון את אופן הפיקוח של דירקטוריון החברה על הסטנדרטים העיתונאיים של העיתון, על רקע טענות להטיה אנטי-ישראלית בסיקור המלחמה בין ישראל לחמאס.

התביעה הוגשה על ידי התובע הכללי של פלורידה, ג'יימס אותמאייר, יחד עם מועצת המנהל של מדינת פלורידה, המפקחת על קרן הפנסיה של המדינה, ו-National Center for Public Policy Research, מכון מחקר שמרני.

אותמאייר טען במסיבת עיתונאים בדוראל שבפלורידה כי היעדר פיקוח מצד דירקטוריון החברה על עבודת המערכת פוגע בבעלי המניות, ובהם חוסכים בקרן הפנסיה של המדינה המחזיקים במניות החברה. לדבריו, אמינותו של העיתון נפגעה במיוחד בעקבות מה שהוא רואה כהטיה אנטי-ישראלית בסיקור המלחמה בין ישראל לחמאס.

התביעה דורשת גישה למסמכים פנימיים של החברה, בניסיון לבדוק אם דירקטוריון החברה אפשר לסטנדרטים העיתונאיים להיות "מנוצלים בתוך החברה כדי לשרת את האג'נדות האישיות של עורכים שאינם נתונים לפיקוח".

עשרות תומכי ישראל מפגינים מול מטה ה"ניו יורק טיימס" | צילום: האוורד כהן
עשרות תומכי ישראל מפגינים מול מטה ה"ניו יורק טיימס" | צילום: האוורד כהן

אותמאייר הדגיש כי לא מדובר בתביעת דיבה, אלא בהליך הנוגע לחובותיה של חברה כלפי בעלי המניות שלה: "כשאתה גוף חדשותי, האמינות שלך היא הכול", אמר. "הניו יורק טיימס אומר למשקיעים שלו שהמותג והמוניטין שלו הם הנכסים החשובים ביותר שלו".

דובר הניו יורק טיימס, צ'רלי שטדלנדר, מסר כי החברה תגן על עצמה בנחישות.

"התביעה הזו חסרת בסיס והוגשה למטרה פסולה", אמר. לדבריו, אף שהיא מוצגת כהליך הנוגע לממשל תאגידי ולבדיקת ספרי החברה ורישומיה, מדובר ב"ניסיון שקוף להפעיל לחץ מונחה-אג'נדה על גוף תקשורת עצמאי, להעלות טענות שווא להטיה ולצנן עיתונות המוגנת על ידי התיקון הראשון לחוקה".

על פי כתב התביעה, אחת העדויות שעליהן היא מסתמכת נמסרה על ידי אישה שהוגדרה כעובדת לשעבר בחדר החדשות של ה"ניו יורק טיימס". לדבריה, היא העלתה שוב ושוב חששות בנוגע להטיה אנטי-ישראלית בסיקור המלחמה, והגיעה למסקנה שהמנגנונים הפנימיים של החברה לבחינת סטנדרטים עיתונאיים כשלו.

לפי הדיווח, פלורידה מחזיקה בכ־145 אלף מניות של חברת הניו יורק טיימס, בהתאם לדיווח האחרון של קרן הפנסיה לרשות ניירות הערך האמריקנית.

משרדי ה"ניו יורק טיימס" | צילום: רויטרס

התביעה מגיעה בזמן שאותמאייר, חבר המפלגה הרפובליקנית, מתמודד על שמירת תפקידו כתובע הכללי. מושל פלורידה הרפובליקני, רון דה-סנטיס, מינה אותו לתפקיד בשנת 2025.

בחודש שעבר שלח אותמאייר מכתב לחברת הניו יורק טיימס ובו דרישות דומות לקבלת המסמכים. החברה סירבה לבקשה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר