ברט אטיינזה בן ה-77 מת מפגיעת ראש לאחר שהותקף בסניף וולמארט בנורפוק שבווירג'יניה. לפי אלמנתו, התוקפים היו הוריה של עובדת בת 17 שעמה התווכח דקות קודם לכן, כך על פי דיווח בתחנת הטלוויזיה המקומית WTKR.
אטיינזה ואשתו גוז'פין הגיעו לקניות ב-7 ביוני אחרי תפילת הבוקר בכנסייה. לדבריה, עובדת בת 17 חלפה במהירות במעבר שבו עמדו עם עגלה כבדה וכמעט פגעה בה.
"הוא אמר לה, 'כמעט פגעת באשתי עם העגלה הכבדה שלך, ואפילו לא אמרת סליחה או התנצלת בפניה'", סיפרה ל-WTKR. "אם הוא רואה משהו שלא מוצא חן בעיניו, הוא אומר לך את זה ישר. ככה זה. לא משנה לו מי אתה".
לדבריה, אחרי ויכוח קצר, זרקה העובדת פחית לעברם. לאחר מכן הזעיקה את הוריה, טרוויס וייט ואריקה מיטשל, שהגיעו תוך דקות ספורות ואיתרו את בני הזוג בתוך החנות.
בתיעוד ממצלמות האבטחה נראה אטיינזה ליד מדף כשהוא נדחף מאחור, נתפס ומוכה באגרופים, בזמן שהבת צופה וקונים אחרים בחנות מתרחקים. הוא נהדף אל המדף וקורס, ואחד החשודים בועט בו. "הם הקיפו את בעלי, אחד המבוגרים היכה אותו בפנים. הוא נפל על הרצפה. הייתי מבועתת. לא הבנתי מה קורה", אמרה ג'וזפין. "בזמן שהוא על הרצפה הם עדיין בועטים בו, ואמרתי להם להפסיק. לבעלי יש בעיות לב".
"בעלי עוד היה מסוגל לדבר, הוא אמר 'תעזרי לי לקום', אבל אמרתי לו 'לא, אתה מדמם. הפה שלך מדמם. אמבולנס בדרך'", סיפרה. "כשהסתכלתי עליו שוב. הוא כבר לא היה בהכרה".
וייט (44) ומיטשל (42) נעצרו כעבור כמה ימים והואשמו בפציעה בזדון במסגרת התקהלות, פציעה בזדון בנסיבות מחמירות וקשירת קשר לביצוע פשע. לפי רישומי בית המשפט שבדק ה"ניו יורק פוסט", האישומים הוחמרו מאוחר יותר לרצח בדרגה שנייה.
עורך דינם, ג'יימס ברוקולטי, טוען שהשניים באו להגן על בתם ושהתקיפה לא תוכננה. "הם לא הגיעו לשם בכוונה שמשהו מכל זה יקרה. זה היה מצב רגשי. הבת שלהם התקשרה אליהם, היא הייתה נסערת. הם הלכו, כמו שכל הורה היה עושה, לוודא שהבת שלהם בטוחה, ואז המצב פשוט התפוצץ. זה היה כמעט ספונטני"
לדבריו, "הראיות מבססות לכל היותר תקיפה, כי הם נתנו לאדון אגרוף, ויש ראיות שהלקוח שלי אולי בעט בו, אבל זו תקיפה פשוטה. אין שום דבר מעבר לזה שמעיד על סיכוי או סבירות שהאיש הזה ימות כתוצאה מכך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
