קושנר: "ניצלנו את התקיפה הכושלת בדוחא כדי לדחוף את ישראל להסכם"

חתנו ויועצו של נשיא ארה"ב טען כי הממשל השתמש בדינמיקה שנוצרה לאחר ניסיון החיסול הכושל של בכירי חמאס • קושנר: "בהתחלה הייתה אי-נוחות, אבל בסוף זה התברר כדבר מצוין עבור ישראל ותושבי עזה"

ג'ארד קושנר , רויטרס
ג'ארד קושנר | צילום: רויטרס

ג'ארד קושנר, חתנו ויועצו לשעבר של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, מתח היום (ראשון) ביקורת חריפה על התקיפה הישראלית בדוחא, וטען כי כישלונה  סייע לארה"ב לדחוף את ישראל להסכם בנוגע לרצועת עזה.

ג'ארד קושנר: "ניצלנו את התקיפה הישראלית הכושלת בדוחא כדי לדחוף לעסקה עם חמאס" // clash report

"ישראל ביצעה את התקיפה בדוחא, ואנחנו ניצלנו את הדינמיקה הזאת כדי לדחוף אותה להסכם שכיום היא מרוצה ממנו מאוד", אמר קושנר. לדבריו, "באותו זמן הייתה בישראל אי־נוחות מסוימת בנוגע למה שדחפנו אותה לעשות, אבל בסופו של דבר זה התברר כדבר מצוין עבורה ועבור תושבי עזה".

התקיפה התרחשה ב-9 בספטמבר 2025, אז תקפו חיל האוויר ושב"כ מבנה בדוחא שבו התכנסו בכירי חמאס. בין יעדי החיסול היו בכירי הלשכה המדינית של ארגון הטרור, בהם חליל אל-חיה. המבצע לא השיג את יעדו, ובחמאס הודיעו כי בכירי הארגון שרדו. בתקיפה נהרגו חמישה מאנשי חמאס, בהם בנו של אל-חיה, וכן איש ביטחון קטארי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר