"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
37,000,000,000: ניו יורק תשלם מחיר כבד בגלל "מס ממדאני" נגד ישראל
"ראש העיר תמך בהם באופן פומבי": דוח שכותרתו "המחיר הכלכלי של ה-BDS על השקעות מישראל", חושף השלכות חמורות על אובדן ערך של אחת ממערכות הפנסיה הציבוריות הגדולות בארה"ב • קרן הפנסיה של המורים עלולה לאבד כ-15.09 מיליארד דולר; קרן הפנסיה של עובדי עיריית ניו יורק כ-10.91 מיליארד דולר
"ראש העיר ממדאני הביע תמיכה בתנועת ה-BDS, קמפיין שמטרתו לבודד ולערער את הלגיטימיות של המדינה היהודית היחידה בעולם". (ארכיון). צילום: EPA/SARAH YENESEL

37,000,000,000: ניו יורק תשלם מחיר כבד בגלל "מס ממדאני" נגד ישראל

"ראש העיר תמך בהם באופן פומבי": דוח שכותרתו "המחיר הכלכלי של ה-BDS על השקעות מישראל", חושף השלכות חמורות על אובדן ערך של אחת ממערכות הפנסיה הציבוריות הגדולות בארה"ב • קרן הפנסיה של המורים עלולה לאבד כ-15.09 מיליארד דולר; קרן הפנסיה של עובדי עיריית ניו יורק כ-10.91 מיליארד דולר

אור שקד, שליח "היום" בארה"ב
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

דוח חדש של הליגה נגד השמצה (ADL) וארגון JLens, מזהיר כי אימוץ מדיניות של משיכת השקעות מישראל בקרנות הפנסיה שלעיריית ניו יורקעלול לגרום לאובדן ערך של יותר מ-37 מיליארד דולר - בתוך עשור.

סרטון לציון יום הנכבה שפרסם ממדאני %2F%2F רשת X (ארכיון)

הדוח, שכותרתו "השפעת משיכת השקעות מישראל על קרנות הפנסיה של עיריית ניו יורק: הערכת המחיר הכלכלי של ה-BDSלעובדי העיר, לגמלאיה ולמוטביה", בחן את ההשלכות האפשריות של מגבלות השקעה ברוח תנועת החרם על ישראל (BDS) על אחת ממערכות הפנסיה הציבוריות הגדולות בארה"ב.

במסגרת המחקר הושוו ביצועיהם ההיסטוריים לאורך עשר שנים של שני תיקי השקעות היפותטיים במניות אמריקניות גדולות: האחד מגוון באופן רחב, והשני מחריג 47 חברות אמריקאיות מרכזיות המסומנות על ידי תנועת החרם בשל פעילותן העסקית בישראל, ובהן אלפאבית, אמזון ומיקרוסופט.

הבורסה בתל-אביב (ארכיון), צילום: לירון אלמוג

הניתוח מצא פער תשואה שנתי ממוצע של כ-2 נקודות האחוז בין שני התיקים. כאשר מיישמים את הפער הזה על ההקצאות המשוערות של קרנות הפנסיה של ניו יורק למניות אמריקאיות גדולות בעשור הקרוב, מתקבלת הערכה של אובדן ערך פוטנציאלי בהיקף של כ-37.55 מיליארד דולר.

"מבודד את המדינה היהודית"

לדברי ג’ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה, "בעוד שישנם אנשים בניו יורק, ובהם ראש העיר ממדאני, שהביעו תמיכה פומבית בתנועת ה-BDS, קמפיין בינלאומי שמטרתו לבודד ולערער את הלגיטימיות של המדינה היהודית היחידה בעולם.

"הניתוח הזה מדגיש את ההשלכות הכלכליות החמורות שעלולות לנבוע מיישום אסטרטגיות משיכת השקעות ברוח ה-BDS בקרנות הפנסיה של העיר. המחקר מראה שאסטרטגיות כאלה עלולות להוות מדיניות כלכלית שגויה, ואף לתרום לסביבה שבה יהודים בניו יורק כבר חווים הדרה ומתקפות".

הדוח מפרט גם את ההפסדים הפוטנציאליים לכל אחת מחמש קרנות הפנסיה של העיר: קרן הפנסיה של המורים עלולה לאבד כ-15.09 מיליארד דולר; קרן הפנסיה של עובדי עיריית ניו יורק כ-10.91 מיליארד דולר; קרן הפנסיה של המשטרה כ-7.13 מיליארד דולר; קרן הפנסיה של שירותי הכבאות כ-3.02 מיליארד דולר; וקרן הפנסיה של מערכת החינוך כ-1.41 מיליארד דולר.

דגל אנטישמי שהונפף באוניברסיטת ניו יורק, צילום: רשתות חברתיות

ארי הופנונג, מנכ”ל JLens, יועץ בכיר לליגה נגד השמצה לענייני פעילות תאגידית וסגן מבקר עיריית ניו יורק לשעבר, אמר:"תנועת ה-BDS עברה מקמפוסים של אוניברסיטאות לבנייני עירייה, לאחר שהאוניברסיטאות הפכו פחות מסבירות פנים לאקטיביזם אנטי-ישראלי. אבל החשבון הכלכלי אינו משתנה".

לדבריו, "בין אם מדובר בקרן אוניברסיטאית ובין אם בקרן פנסיה ציבורית, ההשלכות הכלכליות יהיו ממשיות, והן יפגעו באנשים שהמוסדות הללו אמורים לשרת: סטודנטים, מרצים, מורים, שוטרים וכבאים".

מתודולוגיית הדוח נבדקה על ידי מומחים משפטיים ופיננסיים, בהם פרופ’ ג’ושוע מיטס מאוניברסיטת קולומביה. לדבריו, "הממצאים הגיוניים מבחינה כלכלית. הוצאה של חלק משמעותי מהחברות הגדולות ממדד רחב ומשוקלל לפי שווי שוק משנה את החשיפה של התיק ועלולה להשפיע על ביצועיו בטווח הארוך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...