נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, שלח הלילה מסר תקיף להנהגה בטהרן כי העימות קרוב לסיומו - בין אם באמצעות הסכם ובין אם באמצעים צבאיים קשים יותר. במקביל, פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (CENTCOM) הודיע כי כוחותיו יירטו ארבעה כטב"מים מתאבדים ששיגרה איראן, ותקפו בתגובה אתרי מכ"ם איראניים לאורך החוף.
טראמפ מאשר שכינה את נתניהו "משוגע", אך טוען: "אנחנו עובדים טוב יחד" // New York Post
על פי הודעת סנטקום, כוחות הפיקוד יירטו במצר הורמוז ארבעה כלי טיס בלתי מאוישים מסוג "מתאבד" ששיגרה איראן, לאחר שהיוו איום מיידי על נתיבי השיט באזור. בתגובה, וכדי למנוע תקיפות נוספות, תקפו כוחות אמריקניים אתרי מכ"ם של מערך תצפית החופים האיראני באזור גורוק ובאי קשם. בסנטקום הדגישו כי הכוחות האמריקניים נותרים דרוכים וערוכים להגיב מתוך הגנה עצמית.
ההסלמה בשטח מתרחשת במקביל לדברים שנשא הנשיא האמריקני טראמפ, שבהם פירט נתונים לגבי הפגיעה בכוחות הימיים של טהרן. "לאיראן אין יותר חיל ים", אמר טראמפ. "159 ספינות בתוך ארבעה ימים. 159 ספינות נמצאות עכשיו בקרקעית הים. לא שאנחנו אוהבים את זה, אבל זה המצב. המצור הוא בלתי ייאמן, מעולם לא היה מצור כזה. הצי - יש לנו את הצבא הגדול ביותר בכל מקום בעולם".
לדברי טראמפ, הפעולות הצבאיות בלמו את שאיפותיה הגרעיניות של איראן. "נאלצנו לכבות להם את היכולת הגרעינית", אמר. "זו הייתה אמורה להיות מדינה בעלת יכולת גבוהה מאוד, עם נוכחות גרעינית עצומה, ולא התכוונו לאפשר לזה לקרות. אף אחד לא רצה שזה יקרה, ובמידה רבה סיימנו את זה, אתם תראו".
הנשיא הבהיר כי להערכתו המערכה קרובה לישורת האחרונה, ורמז לאפשרויות שעל הפרק: "בדרך זו או אחרת זה יסתיים - או בחתיכת נייר, או בצורה יותר קשה, אפשר אולי להגיד קלה יותר. בדרך זו או אחרת זה נגמר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו