"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כדור אש בשמי פלורידה: הטיל של בזוס התפוצץ במהלך השיגור
דרמה במהלך ניסוי בטיל החדש של חברת בלו אוריג'ין, שסיים את דרכו בפיצוץ עז בשידור חי • האירוע מהווה מכה קשה לניסיון של ג'ף בזוס לצמצם פערים מול SpaceX של אילון מאסק, שהגיב בציניות: "טילים זה עסק קשה"
הפיצוץ של טיל ה"ניו גלן". צילום: מתוך התיעוד
תיעוד מטורף

כדור אש בשמי פלורידה: הטיל של בזוס התפוצץ במהלך השיגור

דרמה במהלך ניסוי בטיל החדש של חברת בלו אוריג'ין, שסיים את דרכו בפיצוץ עז בשידור חי • האירוע מהווה מכה קשה לניסיון של ג'ף בזוס לצמצם פערים מול SpaceX של אילון מאסק, שהגיב בציניות: "טילים זה עסק קשה"

רויטרס
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

תיעוד מטורף:טיל ה-"New Glenn" (ניו גלן) של חברת בלו אוריג'ין התפוצץ הלילה (בין חמישי לשישי) במהלך ניסוי על כדור הארץ. האירוע, שהתרחש באתר השיגור בפלורידה, תועד בשידור חי והפך תוך שניות לכדור אש ענק.

טיל ה"ניו גלן" של בלו אוריג'ין התפוצץ במתקן השיגור

הפיצוץ אירע במהלך מה שמכונה "ניסוי הצתה חמה" (hot-fire test), שבו מנועי הטיל מופעלים בעוצמה מלאה בעודו מעוגן לקרקע. בסרטון שפורסם בערוץ היוטיוב "NASASpaceflight" נראה הטיל ניצת על הכן, לפני שהתרחשה תקלה שהובילה לפיצוץ. בבלו אוריג'ין אישרו את הפרטים וכינו את האירוע "אנומליה" – המונח המקובל בתעשייה לכישלון שיגור או פיצוץ. "כל אנשי הצוות נמצאו בריאים ושלמים", נמסר מהחברה.

ג'ף בזוס עצמו הגיב לאירוע ברשת החברתית X: "זה יום קשה מאוד, אבל אנחנו נבנה מחדש את מה שצריך ונחזור לטוס. זה שווה את זה". לדבריו, מוקדם מדי לקבוע מהו שורש התקלה שהובילה להשמדת הטיל.

"יום קשה מאוד". ג'ף בזוס, צילום: רויטרס

העיכוב - והעקיצה של מאסק

האירוע מהווה עיכוב משמעותי עבור בלו אוריג'ין, שהשקיעה מיליארדי דולרים וכעשר שנים בפיתוח הניו גלן - טיל ענק בגובה 29 קומות, שנועד להתחרות בצי הפלקון ובחללית הסטארשיפ של SpaceX. הטיל שהתפוצץ היה אמור לשגר בקרוב 48 לווייני אינטרנט של אמזון, כחלק מרשת שנועדה להתחרות בסטארלינק של אילון מאסק.

מאסק, היריב המר, לא פספס את ההזדמנות להגיב וכתב בציניות ב-X: "מצער מאוד. טילים זה עסק קשה".

התחרות בין השניים הפכה ליצרית במיוחד בשנים האחרונות, כשהם נאבקים על חוזי עתק מול נאס"א להנחתת בני אדם על הירח.

בנאס"א עוקבים בדאגה אחר התוצאות, שכן רק השבוע הוענק לבלו אוריג'ין חוזה בשווי 188 מיליון דולר להנחתת רכבי שטח על הירח. מנהל נאס"א, ג'ארד אייזקמן, מסר כי הסוכנות תשתף פעולה בחקירת האירוע ותבחן את ההשפעות על תוכנית "ארטמיס" והקמת בסיס הירח. רשות התעופה הפדרלית (FAA) מסרה כי היא מודעת לאירוע, אך הדגישה כי הוא לא היווה סכנה לתנועה האווירית באזור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...