באמצע הדיון הדרמטי על איראן: ירי ממושך מחוץ לבית הלבן
דווקא לקראת חתימה על הסכם אפשרי בין ארה"ב לאיראן, נשמעו באזור קולות של ירי • הנשיא טראמפ שהה בבית הלבן אך לא הושפע מהירי • החשוד נורה על ידי כוחות הביטחון ומת בהמשך בבית החולים
0השמעה
שני בני אדם נפצעו הלילה (בין שבת לראשון) בתקרית ירי סמוך לבית הלבן, לאחר שאדם חמוש פתח באש לעבר עמדת אבטחה של השירות החשאי באזור רחוב 17 ושדרת פנסילבניה בצפון-מערב וושינגטון. לפי גורמי אכיפת חוק שצוטטו ברשתות האמריקניות, החשוד נפגע מירי של אנשי השירות החשאי ופונה לבית חולים במצב אנוש, ובהמשך מת מפצעיו, ואזרח נוסף שנקלע למקום נפצע גם הוא. לא דווח על נפגעים בקרב אנשי השירות החשאי.
השירות החשאי הדגיש כי הנשיא "שהה בבית הלבן במהלך האירוע", אולם "אף אחד מהמאובטחים או מהפעולות לא הושפעו". האירוע, נכתב בהודעה, "נותר תחת חקירה", ו"מידע נוסף יימסר כאשר יהיה זמין".
על פי רשת CBS, החשוד ירה לעבר ביתן אבטחה שבו שהו אנשי השירות החשאי, והם השיבו באש. מקורות שונים דיווחו על בין 10 ל-30 יריות שנשמעו בזירה. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי החשוד, שתואר על ידי גורם אכיפת חוק כמי שהיה מוכר לרשויות וכמי שהוצא נגדו בעבר צו הרחקה מהאזור, נלקח לבית החולים ג'ורג' וושינגטון לאחר שנוטרל.
הבית הלבן הוכנס לסגר מיידי בעקבות הירי, שהתרחש סמוך לבניין אייזנהאואר, במתחם הצמוד לבית הלבן. עיתונאים ששהו במדשאה הצפונית דיווחו כי שמעו צרורות ירי ונדרשו להיכנס למחסה בחדר התדרוכים.
Poss gun shots near the White House. Reporters on the North Lawn report hearing shots near the building and then are hustled inside by the Secret Service. Video captured by@newsnationshow the immediate aftermath.pic.twitter.com/05sBSQxDZx
— Kevin Bohn (@KevinBohn)May 23, 2026
כתבת רשת ABC סלינה וואנג תיעדה את רגעי הירי בעת שהקליטה דיווח על התפתחויות אפשריות במגעים עם איראן, ובהמשך כתבה: "הייתי באמצע צילום באייפון מהמדשאה הצפונית של הבית הלבן כששמענו את היריות. זה נשמע כמו עשרות יריות. נאמר לנו לרוץ לחדר התדרוכים".
ראש ה-FBI, קאש פאטל, הודיע כי אנשי הבולשת נמצאים בזירה ומסייעים לשירות החשאי. לדבריו, "ה-FBI נמצא במקום ותומך בשירות החשאי בתגובה לירי סמוך לשטחי הבית הלבן, נעדכן את הציבור כשנוכל". משטרת וושינגטון ביקשה מהציבור להתרחק מהאזור בזמן שהכוחות מאבטחים את הזירה.
הנשיא דונלד טראמפ שהה בבית הלבן מוקדם יותר באותו היום, ולפי דיווח סוכנות הידיעות AP היה בתוך המבנה בזמן הירי. שעות לפני התקרית הוא עסק במגעים המדיניים לסיום המלחמה עם איראן, לאחר שהודיע כי נשאר בוושינגטון ולא נסע לחתונתו של בנו באיי בהאמה בשל השיחות.
התקרית מגיעה על רקע שורת אירועים ביטחוניים חריגים באזור הבירה בחודשים האחרונים, ובהם ניסיון התנקשות קודם בטראמפ באירוע ארוחת כתבי הבית הלבן בחודש שעבר, ותקרית ירי נוספת ליד אנדרטת וושינגטון בתחילת מאי. הרשויות טרם פרסמו את זהות החשוד או מניע אפשרי, והחקירה נמשכת.
I was in the middle of taping on my iPhone for a social video from the White House North Lawn when we heard the shots. It sounded like dozens of gunshots. We were told to sprint to the press briefing room where we are holding now.pic.twitter.com/iqdQwh4soq
— Selina Wang (@selinawangtv)May 23, 2026
העיתונאי כריס פלנגן של גוף התקשורת NewsNation שנכח במתחם הבית הלבן בעת האירוע, תיאר כי צוותי הטלוויזיה עמדו באזור עמדות השידור בצד הצפוני של המדשאה, סמוך לכביש המפריד בין הבית הלבן לבניין אייזנהאואר, כאשר נשמעו לפתע כ-25 עד 30 קולות נפץ מהירים בזה אחר זה.
לדבריו, תחילה לא היה ברור אם מדובר בירי או בזיקוקים, אך אנשי השירות החשאי שפינו את העיתונאים צעקו לעברם: "למטה, יריות, יריות".
פלנגן סיפר כי הנוכחים "קפאו" לרגע, ואז החלו לרוץ, בזמן שסוכני השירות החשאי הסתערו על האזור ופינו את כולם במהירות לחדר התדרוכים. הוא הדגיש כי בשל העובדה שמדובר היה במוצאי שבת, במקום שהו פחות עיתונאים וצלמים מבדרך כלל, אך גם כך האווירה הייתה מתוחה מאוד, כאשר הסוכנים צעקו ודחקו בנוכחים להתפנות מיד. באשר לאבטחת הנשיא, פלנגן ציין כי הבית הלבן הוא "אחד המבנים המבוצרים בעולם", עם חלונות ממוגנים ו"שכבות" אבטחה רבות בכניסה למתחם, והעריך כי במקרה כזה השירות החשאי היה מעביר את הנשיא למקום בטוח בהתאם לנהלים.
WATCH 🔴
Heavy gunfire heard near the White House in Washington, D.C.
Contributed by@AZ_Intel_.pic.twitter.com/49uGrPM82Y
— Open Source Intel (@Osint613)May 23, 2026
חצי שעה לאחר תחילת האירוע הודיע השירות החשאי: "אנו מודעים לדיווחים על ירי סמוך לרחוב 17 ולשדרות פנסילבניה בצפון-מערב וושינגטון, ופועלים לאמת את המידע מול אנשי הצוות בשטח. מידע נוסף יימסר ככל שיהיה זמין".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוFBI is on the scene and supporting Secret Service responding to shots fired near White House grounds - we will update the public as we’re able
— FBI Director Kash Patel (@FBIDirectorKash)May 23, 2026
